H&M divatmárka + kollekció blog

A Marimekko és a H&M szerelemgyermeke

Frissítve: 2007. nov. 30., 11:32 | Megtekintve: 9547

2008. áprilisában születik meg az az új retro kollekció, amely egy vitamin injekció erejével frissíti fel a jövő évi tavaszi-nyári H&M divatot.

Két ennyire különböző irányzat fúziójából biztosan valami különlegesség fog kisülni, aminek a retro kedvelők örülhetnek jövő tavasszal. A H&M idei, vagyis 2007-es őszi-téli limitált kollekcióját Roberto Cavalli szakértelmére bízta, ám a bombasztikus siker után máris teljesen más vizekre evez.

A Marimekko finn ruházati céggel szövetkezve 50 darabos kollekciót dobnak piacra 2008-ban, amelyben a női és gyermek tunikák, szoknyák, kalapok mellett a férfiak is találhatnak maguknak tavaszi-nyári ruhákat és egyéb kiegészítőket. Mivel a Marimekko specialitása az 50-es és 70-es évek közötti trend életben tartása, most is főleg bő és kényelmes, virágmintás, élénk színekben pompázó, retro stílusú darabokra számíthatunk. A H&M fő divattervezője szerint a kollekció olyan lesz „akár egy vitamin injekció”.

A Marimekko egy elsősorban textilipari termékeket, szöveteket gyártó finn cég, akik idén több amerikai márkaboltot is nyitottak. Élénk, retro hangulatú mintáikról híresültek el, és bár ruháikat Jacqueline Kennedy tette ismertté, első számú profiljuk mégis a textiláruk, háztartási és lakberendezési kellékek, divat- és otthoni kiegészítők, szövetek forgalmazása. Választékukat megnézheted a Marimekko hivatalos oldalán.

Ajánljuk még:
h3. H&M oldal a Vanity-n



Cavalli Svédországba megy

Frissítve: 2007. okt. 30., 18:52 | Megtekintve: 1635

Hollywood kedvenc divattervezője a svéd H&M divatcégnek tervez.

Roberto Cavalli és a H&M együttműködése jegyében született meg az a 45 darabból álló kollekció, mely a 2007-2008-as szezont színesíti a svéd láncolat őszi-téli kínálatában. Cavalli 25 női ruhát tervez, főként estélyi öltözékeket, 20 modellt pedig férfiaknak, alsóruházattal és kiegészítőkkel együtt. A kollekció világpremierje 2007. november 8-án lesz a H&M üzleteiben.