Promod retro blog

Időutazás a sikk korszakába

Frissítve: 2008. máj. 20., 22:34 | Megtekintve: 6452

A Promod igyekszik egyedi megoldásokat nyújtani a sokat próbált retro stílus esetében is. De mit csinálnak másképp, mint a konkurencia?

A Promod márkaboltok polcaira már beköltözött a retro őrület legújabb gyermeke, az 1950-es éveket idéző tavaszi-nyári kollekció.

Már fél évszázaddal ezelőtt is a napos idő legfontosabb darabja a nyári ruha volt. Ujjatlan vagy pántos, rövid vagy hosszú szoknyás, a hangsúly itt csakis a retro hangulaton, a geometriai alakzatokon, nagy méretű mintákon és apró pöttyökön van. Különösen cseles adalék a mostanában trendi neonszínek és a masnik ízléses használata.

Az ’50-es években minden viseletnek létezett sikkes változata, így egy egyszerű nadrág, térdig érő szoknya vagy akár egy bermuda is alkothatta a nőies összeállítások alapját. A Promod bő választékában halásznadrágok és elegánsabb szoknyák most egyaránt retro hatással felruházott, múltidéző viseletnek számítanak.

A kiegészítők már önmagukban meghatározzák egy összeállítás stílusát, de a hangsúlyozottan autentikus darabok megalkotásakor a tervezők nem féltek a túlzásoktól sem. Az óriási karkötők, túlméretezett napszemüvegek és masnis övek instant retro érzést garantálnak – az elengedhetetlen, fekete balerina cipő és a nyitott orrú, mintás szandál pedig már csak hab a tortán.

Ajánljuk még:
h3. Hazai Promod üzletek listája