Makány Márta bemutatta 2010-es kollekcióját

Frissítve: 2009. ápr. 23., 19:45 | Megtekintve: 10561

Hatalmas sikerrel, 1000 fős közönség előtt mutatta be 2010-es kollekcióját Makány Márta tegnap a Millenáris Parkban.


Pasztell, kék, szürke, fekete, fehér és piros színek kavalkádja, fodrok, batikolt anyagok, bőrhatású steppelt anyagok, csipke, selyem, brokát és Swarovski kristályok. Ez volt az uralkodó Makány Márta tegnapi divatbemutatóján a Millenárison, ahol a tervezőnő a jövő évi kollekcióját mutatta be a közel 1000 meghívottnak az impozáns épületben.

A magát sokkal inkább öltözéktervezőnek, mintsem divattervezőnek tartó Makány Márta 1995-ben nyitotta meg akkor még Nara Szalonra keresztelt showroomját. A különleges színválasztásáról és rendkívüli ízléssel összeválogatott anyagairól ismert tervező legújabb kollekciójában szokatlanul sok fekete, szürke és fehér színű ruhát láthattunk. A bemutató a vidám hangulatot keltő batikolt ruhákkal kezdődött: a színek kavalkádja és a puha anyagok mindenkit legyűgöztek.

Míg tavasszal és nyáron a pasztellszínek, elsősorban a rózsaszín és a bézs, valamint a halványkék árnyalatok lesznek divatosak, addig ősszel a fekete és a szürke hódít majd, ahogy a show további részében felvonultatott ruhák mutatják. Újra divatba jön a kék, és domináns a piros is, akár monokróm változatban, akár feketével vegyítve. A fémes színek népszerűek maradnak.

Női szmokingok, pasztell színű kosztümök, szűk nadrággal kombinált csipke tunikák és ingruhák hatalmas választékát kínálja a kollekció a dolgozó nőknek, de nem feledkezik meg a nyári öltözetről sem: a nyári ruhák puhák, empire stílusúak, lágy esésűek, sokszor aszimmetrikusak. A nadrágok szűk aljúak, a szoknyák lehetnek minik vagy maxik, a lényeg, hogy viseljük őket bátran. A futurisztikus hatású steppelt műbőrruhák egyszerre vagányak és nőiesek.

A hatalmas mennyiségű csipke és Swarovski kristály idén és jövőre is hódít, az egyszerűbb vonalú koktélruhák, tunikák és szoknyák is készülhetnek csipkéből. Három legnagyobb ruháját a show legvégén mutatta be a tervező: szürke, bronzbarna és kék színű, rendkívüli módon kidolgozott pliszéruhákban vonultak fel a modellek.

Makány Márta egyik fő profilja a menyasszonyi ruhák készítése, szerinte a menyasszony ekrü, fehér, arany és ezüst színű ruhát visel, tüllből, csipkéből és selyemből, melyek lehetnek egyszerű A-vonalúak vagy rafinált szabásúak is.

Márta mostani kollekciójában a nőiesség, az egyediség és a pozitív energia a tőle megszokott módon hódít.



Ajánljuk még

Félmeztelen és hétköznapi modellek Makány Márta bemutatóján

Makány Márta szerint: Az ősz és a legjobb modell

Makány Márta tehetségkutató pályázatot hirdet

Nyerj Panyi Zsuzsi és Makány Márta holmikat jótékonyan!

Divat és segítség - Gift of Life jótékonysági divatbemutató

Bemutatták a Calvin Klein 2010 tavasz-nyári kollekcióját

Tyra Clothing új kollekció és divatbemutató

Új magyar divatnapok: Budapest Essential Looks

Absolut Vodka és divat a magyar télben


Kommentek

GEPARD – 2010. szept. 26., 20:53

JÓ LENNE VALAMI HÉTKÖZNAPI IS!!