Thomas Sabo, a varázsló

Frissítve: 2007. nov. 21., 16:25 | Megtekintve: 16939

Egy bajorországi kisvárosban született meg Európa egyik legismertebb ékszerész cége, mely a világon egyedülálló újításokkal változtatta meg örökre a divatot.


Mikor megalapította saját vállalatát 1984-ben, a Thomas Sabo által ismert ékszerész világot még nem árasztották el reklámok és márkák, az üzletek polcain álló darabokról pedig csak a kereskedő tudta, hogy melyik tervezőtől származnak. Ezt akarta az ausztriai Sabo megváltoztatni, mikor védjegyet és nevet alkotott kreációinak, majd Európa és Amerika szerte saját üzletláncot is nyitott.

A Thomas Sabo ékszereket az aprólékos részletek kidolgozottsága és a változatosság jellemzi. Előkelő vacsorától kezdve a szolid munkanapokig minden alkalomra találunk náluk valami tetszetőset. Évente kétszer, a milánói és párizsi divateseményekkel egybehangzóan tavasszal és ősszel mutat be a cég egy-egy új kollekciót. Télen a mindent eltakaró, vastag ruhák mellett persze nagyobb hangsúlyt kapnak a szép, feltűnő ékszerek, míg tavasszal a meleg időben másfajta, visszafogottabb stílusú csecsebecséket hordunk – a Thomas Sabo ennek megfelelően állítja össze újdonságait.

A ’90-es évek eleje óta Susanne Kölbli tervez minden egyes darabot, aki nem csak egy elkötelezett és tehetséges kreatív igazgató, de Sabo szerint a márka varázslatos sikerének első számú felelőse is. Kölbli rendszeresen idegen kultúrákat látogat meg, egzotikus országok utcáit járja, hogy inspirációt találjon a legújabb kollekciókhoz, míg Sabo az aktuális divattrendek szakértőjeként segíti az alkotási folyamatot. Legutóbb a 2007-es GQ “Év Embere” ceremónia alkalmából terveztek egyedi ékszert, egy sárkányt ábrázoló gyűrűt, bizonyítékul arra, hogy betörésük a hírességek világába kitartóan folytatódik.

Ajánljuk még:
h3. Ékszer kollekciók a piactéren



Kapcsolódó márkák: Thomas Sabo


Ajánljuk még

Thomas Sabo bemutatta nemzetközi nagykövetét, Katy Perry-t

Sztár gardrób - Balázsovits Edit