A világ legfiatalabb divattervezője

Frissítve: 2010. márc. 22., 09:00 | Megtekintve: 4367

Cecilia Cassini most 10 éves, de már saját divatmárkát alapított, amihez kézzel varrja meg a ruhákat. A megdöbbentően fiatal tervezőlány kollekciói saját korosztályában egyre népszerűbbek.


Cecilia Cassini nem egy átlagos amerikai kislány: öt éves korában már a nővére ruháit alakította át, hatodik szülinapjára pedig nem Barbie babákat, hanem egy profi varrógépet kért. Most, 10 évesen jó úton jár a világhírnév felé.

Cecilia mamája szerint őt már egészen kicsi kora óta kizárólag a ruhák érdekelték, mindig is saját maga akata kiválasztani, hogy mit visel. Mióta pedig megkapta a varrógépét, szinte fel sem áll mellőle.

A 10 éves kaliforniai divattervező legelső bemutatójára 2009-ben tömegek látogattak el, többek közt a CBS és a Daily News is. Pár óra alatt az összes eladó ruha elkelt, Cecilia családja pedig ekkor ébredt rá, milyen keresett és neves tervező lett a kislányból.

Cecilia heti egy tucat ruhát varr meg, emellett jó tanuló, rendszeresen teniszezik és kiterjedt baráti köre van. Elmondása szerint az a titka, hogy a napköziben már megcsinálja a leckéjét, így hazaérve minden másra marad ideje. Emellett Cecilia környezettudatos is, gyakran újrahasznosított anyagokból alkot és rendszeresen adományoz ruhákat a szegényeknek.

Az biztos, hogy Cecilia nem átlagos gyerek – 10 évesen saját céget alapított és mindent feltesz arra, hogy sikeres divattervezővé váljon. Érdemes megjegyezni a nevét, mert valószínűleg még sokat hallunk róla.

Ha kíváncsi vagy még több részletre és ruhára, Cecilia Cassini divatmárkájának oldalát itt találod.



Ajánljuk még

Hordható designer hotelek - 1.

Designer pelenka divatdiktátor babáknak

Az öngyilkos divattervező fantasy kollekciója

Hogyan tovább az Alexander McQueen márkánál?

100 milliót érő magyar divattervező

Kik állnak sorba a világhírért?

USE - unused

Akik felhők közé járnak Balenciagában

Nálunk lesz Európa első divattervezői negyede?


Kommentek

senon – 2011. márc. 5., 13:46

SZIA!TUDSZ OLYAN RUHÁT TERVEZNI AMI KÉK VAGY SÖTÉT LILA színű???


Dori – 2010. márc. 22., 23:00

de 10 évesen ez még akkor is nagy szám ha "csak" jó ruhákat varr, nem kell rögtön fashion weekre jutnia....


netti – 2010. márc. 22., 15:47

"családja pedig ekkor ébredt rá, milyen keresett és neves tervező lett a kislányból"
Én úgy látom, hogy a kislány körül csak azért ilyen nagy a felhajtás mert fiatal. A kutyát nem érdekelné ha egy húszon éves tervezne gyerek ruhákat. Sajnos ez ma már így van. Minél fiatalabb annál nagyobb a hírverés. A tehetség már nem nagyon számít.