2010 tavasz/nyár – divatfiaskó a köbön

Frissítve: 2010. ápr. 13., 05:00 | Megtekintve: 4115

Az idei divatot illetően az ember lányának olyan érzése támadhat, mintha a tervezők egy kicsit elvarázsolták volna magukat. Amikor a különböző tervezők divatshow összeállításait nézegettem, elfogott az érzés, hogy én vagyok Alíz csodaországban.


A 2010-es tavasz/nyári divatot a legjobban úgy lehet jellemezni, hogy minden divat, de legfőképpen az, amit eszedbe sem jutna a hétköznapokon magadra húznod. Megkísérlem sorra venni a legmeghatározóbb irányzatokat, ugyanis még ebben az első ránézésre összevissza kuszaságnak tűnő szín-forma-anyag delíriumban is vannak tudatos koncepciók.

Tündér jelmez 18 +

Ezek a darabok még egészen közel állnának a hordhatósághoz, ami a fazonokat illeti. Vannak köztük lágyan leomló hosszú ruhák és falatnyi csipkés toppok is szépen megkomponálva, a gond csak az, hogy átlátszó anyagból készültek. Nem elírás, nem áttetsző! Átlátszó! Mondjuk úgy, hogy a fehérneműdet minden különösebb akadály nélkül megcsodálhatja az is, aki nem kíváncsi rá.

Rétegződés

Rétegesen öltözködni hasznos doldog, de amikor a hosszú toppra húzott csipkefelsőre ráveszel egy kötött bolerót és mindezt egy derékra kötött szvetterrel bolondítod meg, ami a cicanadrágra felvett farmer miniszoknyát fedi, hát… Szerintem ezen nincs is mit magyarázni.

Toprongyos harcosnők

Ismét hódít a military stílus, annak minden bájával együtt: sokzsebes kabátok, és nadrágok (legalább nincs szükség a földig érő óriástáskára), valamint a rendkívül „mozgalmas” színválaszték: khaki és homokszín. A legszebb, hogy kezd átalakulni ez a trend, mégpedig úgy, hogy ezt az eltökélt, mindenre elszánt, önbizalomtól duzzadó nőt a dzsungelbe helyezzük. Így megkapjuk az úgynevezett amazont, aki szegecses bőr ruhadarabokban, vagy leopárdnak álcázva járja a belváros betondzsungelét.

A farm, ahol élünk

Az amerikai préri és a western filmek ihlették ezt a kedves tehenészlányos benyomást keltő irányvonalat. Igazából nem különösebben bántják a szemet ezek a ruhadarabok, azt leszámítva, hogy kizárólag combközépig érő rojtos csizmával mutatnak jól, ami a kellemes nyári 30 fokban nem a legpraktikusabb viselet.

És majd’ elfelejtettem: a kék az új lila!

Leszögezem, nem vagyok ellenére minden trendnek, de az a meggyőződésem, hogy az ember akkor néz ki a legjobban, ha kikísérletezi a saját testhezálló stílusát és ehhez olyan ruhadarabokat választ, amiben nem érzi feszélyezve magát, és nem tűnik cirkuszi bohócnak. Ha téged egy-egy szetted megválasztásában nem a divathoz való görcsös ragaszkodás vezérel, hanem a jó ízlés, akkor látogass el a Moda Italia webáruházba, ahol a legnagyobb olasz tervezők ready-to-wear darabjai közül válogathatsz. Jó nézelődést!



Kapcsolódó üzletek: Moda Italia Webáruház


Ajánljuk még

Nagy tavaszi fehérnemű körkép


Kommentek

aleksza – 2010. ápr. 16., 13:48

"amit eszedbe sem jutna a hétköznapokon magadra húznod" mondjuk ezeknek a ruháknak kb a fele simán hordható.
A d&g kollekciója pedig szerintem nagyon erős idén


Doresz – 2010. ápr. 13., 18:19

Abszolút nem értek egyet azzal, hogy a country stílusú cuccok csak combközépig érő rojtos csizmával mutatnak jól. Sőt... !


effie – 2010. ápr. 13., 17:55

a tündéres nekem nagyon bejön!