Díjak, pletykák, divat - Fashion Awards Hungary 2010

Frissítve: 2010. máj. 29., 05:00 | Megtekintve: 3531

Május 26-án rendezték meg immár hetedik alkalommal a magyar divat Oscarjának tartott Divat Díjkiosztó Gálát. Volt nyertes, aki pesszimizmusa miatt meg sem jelent, mások pletykákat cáfoltak meg.


Az idei évben több változás is megvalósult: az év fiatal divattervezője címre ezúttal pályamunkákat kellett benyújtani, a korábbi zárt ünnepléssel ellentétben pedig a díjkiosztót követő afterpartyn és divatbemutatón bárki részt vehetett.

A díjkiosztón elsőként Piringer Patrícia köszöntötte a megjelenteket, külön üdvözölve Sipos Zita sminkmestert, aki az este fővédnökeként hangsúlyozta az esemény fontosságát a hazai divatéletben.

Az év modellje az egyik legnagyobb nemzetközi elismertségre szert tevő magyar lány, Mihalik Enikő lett, aki ezúttal sem tudta személyesen átvenni a neki megítélt szobrot.

A fiatal divattervezők versenyében a KREA-n frissen végzett, ANNAEVA márkanév alatt közösen dolgozó Kárpáti Éva és Hachbold Anna győzedelmeskedett. Elismerésüket a Glamour főszerkesztőnőjétől, Maróy Krisztinától vehették át.

Az év sminkese Kiss Csilla lett, aki az őt (barátai szerint) jellemző pesszimizmus következtében nem jelent meg a Gálán.

Az év divatfodrásza a Megasztár révén ismertté vált Koczka Beatrix lett. Köszöntőjében (a leszbikusságát firtató pletykákra válaszolva) elmondta, valóban van két fontos nő az életében: egyikük az anyukája, a másik a most kapott FAH szobor.

Az év stylistja kategória győztese, Lakatos Márk szintén nem tudta személyesen átvenni a díját.

Az év fotósa kategóriában Viszlay Márk bizonyult az idén a díjra érdemesnek. A FAH szobrot Tóth Alitól, a The Room magazin szerkesztőjétől vette át.

Legutolsóként az év divattervezője díj nyertese került felfedésre: Abodi Dóra, aki 2009-ben sikerrel debütált a New York-i Divathéten is.

Ezt követően a megjelentek átvonultak a Bombay Bárba, ahol a helyszín megfelelő átalakítása után megkezdődhetett Szegedi Kata és Fonyódi Györgyi divatbemutatója, melyen Konsánszky Dóra ruhái is bemutatásra kerültek. A meghívottak további szórakoztatásáról a Roxy rádió egyik DJ-je, KARMATRONIC gondoskodott.



Ajánljuk még


Kommentek

Gabris – 2010. máj. 29., 10:42

Mihalik Enikő <3