Magyar divatélet a London Fashion Weeken

Frissítve: 2012. márc. 2., 10:17 | Megtekintve: 3384

A hazai sikerek folytatódnak: a Fashion Video Fesival legjobb filmeit vetítették le a közönségnek Londonban, Abodi Dora pedig bemutatta legújabb kollekcióját.


A világ legfontosabb divateseményének számító London Fashion Week tavaszi programjában kapott helyet a második Fashion Video Festival. A zsenge kora ellenére rangos seregszemlévé érett fesztivál versenyprogramjának 11 alkotása került levetítésre. Mindez a magyar Abodi Dóra 2012/13 őszi-téli ready-to-wear kollekciójának bemutatása előtt.

A nemzetközi zsűri döntésével megválasztott és díjazott filmalkotások mellett a fesztivál szervezői a versenyprogram rövidfilmjei közül is válogattak. Céljuk egy olyan reprezentatív szelekció levetítése, amely híven tükrözi a fiatal hazai divat képviselőinek egyedülálló szemléletmódját, progresszív gondolkodását és a műfaji keretek művészi újragondolásának képességét.

A 2011-es versenyprogram válogatott alkotásai meghívást kaptak a bécsi Fashion in motion fesztiválra, és a tervek szerint ősszel a Tokyo Fashion Film keretein belül bemutatják őket Japánban is!

További részletek a FVF és a London Fashion Week hivatalos oldalán



Ajánljuk még