Programajánló: Divat és design magyar reménységektől

Frissítve: 2011. okt. 19., 12:41 | Megtekintve: 1781

A Visart és a Modart közös kiállításán 2 év legjobb divattervezői és innovatív design munkáit láthatjuk a Francia intézetben.


A budapesti Francia Intézet galériájában rendezett kiállítás a Visart Művészeti Akadémia és a Modart Művészeti és Divatiskola végzett hallgatóinak munkáiból egy válogatás. Az elmúlt két év legjobb divattervező és vizuális kommunikációs diplomamunkáiból válogattak, és a két intézmény jelenlegi hallgatói is bemutatnak különböző iskolai projekteket.

Modart és Visart

A kiállításon a Visart a legsikerültebb grafikai tervekből, csomagolás makettekből, reklámkampányokból és multimédiás projektekből válogatak, amelyek innovatív designt mutatnak be. A diplomamunkák továbbfejlesztett, a kiállítótérbe szánt verzióját láthatjuk a kiállításon, mint például illusztrált kiadvány és plakátsorozat a társadalmi tabukról vagy egy bio gyorsétteremlánc környezetbarát csomagolásokkal.

A Modart a 2011-ben diplomázott hallgatók kollekcióiból mutat be öltözékeket, kiegészítőket, divatfotókat, amelyeknek többek között az emberi test, a Poirot könyvek, a vitorlázás, a börtönkultúra és az ökoszemlélet adott ihletet. A végzősök 5-6 darabos mini kollekcióinak bemutatása mellett divatfotóik, divatrajzaik, tervdossziéik is kiállításra kerülnek.

A kiállításról

Madar Anett a természetből inspirálódott gyermekkollekciója tervezésénél, amelyet természetes anyagokból készített. A kollekciót az egyszerűség, harmónia és a természet szépsége ihlette, visszatér a romantikához, a flórához. Ez tükröződik a különleges anyagfelhasználásban is: a konyharuha és a lenből szőtt abrosz, és a 100%-ig természetes anyagok új, környezettudatos szemléletet tükröznek.

Tarsoly Dóra Karcer címmel tervezett 30-40 év közötti nőknek őszi-téli kollekciót. 2011/12-es őszi-téli összeállítását a börtön inspirálta, mellyel szimbolizálni kívánta a társadalomban jelen lévő bezártságot. A kollekció mind formájában, mind anyagában a merev-lágy ellentétre épül. A ruhadarabokat olyan 30-40 év közötti nőknek ajánlja, akik lázadó természetüket visszafogott ruhatáruk mögé rejtik.

A kiállítók a Visart és a Modart első, másod- és harmadéves hallgatói valamint az elmúlt két évben diplomázott fiatal iparművészek: Balassa Nikoletta, Ésik Zsófia, Fonó Gabriella, Gergely Linda, Heller Berta, Kemény Gabriella, Kenéz Krisztina, Kiss Bernadett, Konkoly Laura, Madar Anett, Mezőfi Andrea, Murányi Marcell, Sallay Nóra, Szalka Krisztina, Takács Tímea, Tarsoly Dóra, Varga Zsófia.



Ajánljuk még


Kommentek

Evica – 2011. okt. 19., 15:41

A képek alapján szép dolgok vannak, a lent meg én is szeretem, nyáron sikerült a páromnak valahol venni két lenvászon inget, elcsakliztam tőle :) Meg kellene nézni ezt a kiállítást..
Biztos követik a pályázati lehetőségeket a hallgatók, vagy a már végzett tervezők, de ezt mindenképpen megmutatnám: http://minu.me/-mol-uniform
A MOL-csoport új munkaruháit kell megtervezni, nem klasszikus divattervezés, de nem is kis lehetőség.


Nem lehet kommentelni.