Budapest art: ÉKEZET nyitott műhely és galéria

Frissítve: 2013. jan. 28., 08:01 | Megtekintve: 17834

Végre egy pozitív üzenetet hordozó, valódi kulturális értéket teremtő kezdeményezés Budapesten! Az ÉKEZET galériában egy csésze kávé mellett találhatod meg az ékszert, ami első pillantásra megszólít.



Fotó: Trunkó Bálint

A Hajós u. 41. sz. alatti ÉKEZET galéria megnyitásával három ötvösművész, Kerékgyártó Szilvia, Besnyői Rita és Dés-Kertész Dóra közös álma valósult meg. Céljuk egy Budapesten eddig szinte ismeretlen műfaj, a nyitott műhely-galéria meghonosítása volt, amely egyszerre alkotó műhely, kiállító tér, és kreatív találkozóhely.

Az „ékezet”-ben a tervezők saját ékszer márkái, a Kirke, hang’on’you és dorades kollekciói mellett más művészeti ágak képviselőinek rendszeresen megújuló, tematikus kiállításai is láthatók lesznek, valamint hangulatos vasárnap délutáni kávékoncertek, ékszerkészítő workshopok színesítik a programot.

Egy csésze kávé mellett a látogató megtalálhatja azt a bizonyos ékszert, amely igazán megszólítja, hiszen a három ékszertervező munkái tökéletesen kiegészítik egymást:

Kirke:

Letisztult, egyszerű formák jellemzik a kifinomult és titokzatos Kirke ékszerket, melyek elsősorban nemesfémből születnek, gyakran drágakövek, plexi és más anyagok ötvözésével. Rohanó, felszínes és harsány világunkban érdemes időt szánni ezekre a csendesen sokat mondó tárgyakra, hiszen annál több szépséget és szellemességet fedezhetünk fel bennük, minél jobban odafigyelünk rájuk.

hang’on’you:

A fémeket szokatlan, merőben eltérő anyagokkal párosító ékszerek különös kölcsönhatást, néha meglepő tárgyat eredményeznek. A főleg geometrikus, de rafinált formák gyakran mozgó alkatrészeket, talált csapágygolyót, csavart is magukba építenek, játékosak. A selymes fémek mellett megjelenő opálos plexi, vagy nyers beton felületek a különc elegancia lenyomatai.

dorades:

A látszólag szinte maguktól, véletlenszerűen alakuló, játékos, könnyed formáik mellett ezek az ékszerek gyakran titkokat rejtenek vagy ironikusak. A nemes és kevésbé nemes anyagok ötvözéséből született különleges, színes tárgyak üzenete, hogy az ékszer az anyag, az alkotó és a viselő hármasának interaktív találkozásával kel életre, valódi értékét pedig az adja, amivel hozzárjárul viselője egyéniségéhez.

ÉKEZET nyitott műhely és galéria

Cím: 1065 Budapest, Hajós u. 41.
Nyitvatartás: H, K, Sze, P: 10-16, hosszú Cs: 10-21
Honlap és Facebook oldal

Az ÉKEZET következő programja:

DIYVALENTINE Ajándékkészítő workshop – 2013. február 2.

Lepd meg szerelmed egy saját készítésű ajándékkal! Nálunk ötleteket és segítséget is kaphatsz a meglepetés elkészítéséhez!

Kérjük jelentkezz e-mailben!



Ajánljuk még