Mozivásznon Anna Wintour, a Vogue főszerkesztője

Frissítve: 2009. aug. 4., 15:10 | Megtekintve: 5030

The September Issue címmel brutálisan őszinte dokumentumfilm készült, mely a Vogue 2007-es szeptemberi kiadásának kálváriáját és a legendás Anna Wintour főszerkesztő sajátos személyiségét mutatja be.


A 2007 szeptemberi Vogue elkészítéséről készített dokumentumfilm, a The September Issue (Szeptemberi lapszám) címet kapta és részletesen megismerteti velünk Anna Wintour kegyetlen munkamódszerét, kemény személyiségét, hihetetlen elvárásait, a magazin apró trükkjeit és szabályait, amiknek köszönhetően a Vogue világszinten egyedülálló divatlappá fejlődött.

Anna Wintour a filmben

A legendás Anna Wintour a divatvilág valaha ismert legbefolyásosabb embere, a Vogue főszerkesztőjeként tervezők, kollekciók, modellek és trendek felemelkedéséért vagy bukásáért felelős. Soha nem hagyta senkinek, hogy hangyányit is belepillantson a magazin összeállításának folyamatába – a The September Issue forgatása volt az első alkalom, hogy beengedte a kamerákat a színfalak mögé.

A Vogue valaha megjelent legnagyobb, közel 2 és fél kilós, 840 oldalas lapszámának készítése alatt forgatták le a filmet, ami a beharangozó szerint rengeteg megdöbbentő háttérinformációt és érdekességet ismertet meg velünk. Kiderül például, hogyan montírozták össze a Sienna Miller-t ábrázoló címlapfotót, miután Ms. Wintour borzalmasnak bélyegezte a színésznőről készült összes képet.

“A divat egy vallás, és ez itt a bibliája” – ez a film plakátjának és a theseptemberissue.com képgalériájának mottója. Érdemes meglátogatni az oldalt, mert képeket, az alább is látható trailert, a három főszereplő (Anna Wintour, Grace Coddington, a Vogue kreatív vezetője és egy divattervező, Thakoon) illetve a stáb életrajzát is megtalálod rajta.

A The September Issue trailere:

Eredetileg úgy volt, hogy a film a New York-i Divathét ideje alatt kerül az amerikai mozikba, utána és minden más országban pedig csak DVD-n forgalmazzák – de azóta Franciaország, Japán, Nagy-Britannia, Belgium és Hollandia is nyilvánosságra hozta saját bemutatóik időpontját. Így valószínű, hogy előbb-utóbb Magyarországra is eljut a The September Issue. Mi nagyon drukkolunk neki!



Ajánljuk még


Kommentek

Gabriella – 2010. jan. 31., 20:57

Fantasztikus!