Megjelent Makány Márta könyve, az Esküvő

Frissítve: 2011. jan. 19., 08:00 | Megtekintve: 2842

Megjelent Makány Márta csodálatos, Esküvő című könyve, aminek mi is ott voltunk a bemutatóján. A tervezőnő a menyasszonyok és ruhák lelkéről, tortákról és saját esküvőjéről is mesélt.


Lélegzetelállító tortaköltemények között beszélgetett Makány Márta a sajtó képviselőivel az impozáns Rózsadomb Étteremben. Nemrég megjelent könyvében változatos esküvői ruhaköltemények és érdekes történetek várják, hogy a házasodni készülő és szépséget szerető rajongók egyaránt felfedezzék maguknak.

A divattervezőnő mellett Lengyel József mestercukrász is mesélt munkájáról a baráti hangulatú sajtótájékoztatón. Mint megtudtuk, egy esküvő szervezése komplex feladat és fontos változás minden érintett életében.

A Makány Márta kollekciók tavaly januártól már japánban is kaphatók, és mint kiderült, az ottani menyasszonyok a visszafogottabb ruhákat keresik. Minden népnek, azon belül pedig minden párnak saját igényei és elképzelései vannak, amiknek a ruha is igen fontos része.

Emellett Márta szerint az esküvői ruha elkészítése nem különösebben hosszú vagy bonyolult folyamat – a menyasszony lelke az, ami utazáson és átalakuláson vesz részt, míg végül a jegyesség végén megérik a feleséggé válásra. Mint elmesélte, ő maga egy vörös kosztümben állt az oltár elé, és egyáltalán nincsenek nem saját készítésű ruhái.

“Ez a könyv szubjektív: nem mutatom meg az esküvőszervezés minden állomását, hiszen ahhoz nem is értek. Egyszerűen csak annyira sok esküvőn vettem részt közreműködőként, hogy szerettem volna végigvenni az esküvőnek azokat az elemeit, melyek szinte minden alkalommal nyomot hagytak bennem” – Makány Márta így mesélt a könyvről. – “Sok ruha, smink és dekoráció, néhány ételsor – ezzel szolgálok. Tippek, fotók, inspiráció a nagy napra – tőlem. Mind-mind különböző hangulat. Van köztük klasszikus és modern, múltat idéző és jövőt fürkésző.”

A Makány Márta: Esküvő már kapható a könyvesboltokban, gyönyörű képeivel ajándéknak is tökéletes könyv lehet. Esküvőt tervező hölgyeknek, a divat és szépség iránt rajongóknak, vagy a Makány Márta és ruhái életéből vett érdekes történetek iránt érdeklődőknek egyaránt kötelező darab.



Ajánljuk még