Eltűnt modellek és cipőproblémák

Frissítve: 2009. okt. 11., 09:11 | Megtekintve: 2217

Fantasztikus divatbemutatós élményeit osztja meg a Vanity olvasóival Abodi Dóra, az egyetlen magyar tervező, akinek kollekciója kijutott az idei New York-i Divathétre.


Abodi Dóra szeptember 16-án New Yorkban, a National Bohemian Hall dísztermében mutatta be 2010-es tavaszi kollekcióját, a NOLCHA Fashion Week keretében. A bemutatón szerzett különleges élményeit és a backstage fotókat most velünk is megosztja:

“Másnap, hogy megérkeztünk, részt vettünk egy ruhapróbán a Carlton hotelben, ahova elhívtak vagy 70 modellt és közülük kellett kiválasztaniuk a tervezőknek a modelleket, nekem pl. 11 lányt. Ott elég vicces volt, mire kialakult, hogy melyik tervező melyik modellt választja :)

A kiválasztott modelleim között többek között volt svéd, szlovák, magyar-olasz származású, kínai, karibi, dél-amerikai, próbáltam expresszív arcú modelleket választani, akik valami plusz sármmal rendelkeztek és ezzel hangsúlyozhatják a kollekciót. A cipőket a szervezők biztosították – volt olyan lány, akinek a magassága elllenére 37-es lába volt, ami okozott egy kis nehézséget, de végül megoldottuk a cipőproblémát. A ruhapróbán alakult ki, hogy melyik modellre melyik ruhát adjuk, a setteket is variálgattuk, illetve a bemutató sorrendjét is.

A bemutató előtt, 16-án mi korábban odamentünk, így megnéztük a délelőtti divatbemutató blokkot és a sminkelést, backstage-t, a fodrászok munkáját, így már képben voltunk, amikor ránk került a sor. Kb 10 sminkes és 10 fodrász dolgozott, minden tervező más-más hajat-sminket kért, így nagy volt a munka, hogy időre készen legyenek, közben mi vasaltuk-gőzöltük a ruhákat, én interjút adtam, terelgettem a modelleket, előkerítettük az eltűnt modelleket. Az elég szívás volt, amikor a sok vasaló, gőzölő, hajsütő, hajszárító, fény a backtage-ben a konnektorok egy részét kinyírta, de aztán szerencsére megoldották. Elég melós volt, mert a legtöbb tervező 3-6 emberrel jött, mi meg csak ketten voltunk, nehéz volt mindenre figyelni. De végül abszolváltuk, főleg mert sok koktélt, illetve sok segítséget is kaptunk és a többi tervező is jó fej volt, a modellek is próbáltak segíteni, szóval jó volt a hangulat.

A bemutatóm zenéje a NEO: Serial killer c. száma volt, mindenképpen magyar zenét akartam kivinni, a próbán mindenki erre bulizott és nagyon tetszett az embereknek. A bemutató persze mindig gyorsan eltelik, ha a backstage-ben vagy, de nagyon jó érzés volt látni egyben a kollekciót, hiszen kb akkorra készült el az összes ruha és még én se láttam a teljes kollekciót egyben. Persze lesz vagy 5 set, amivel kiegészítjük a kollekciót, de így is teljes és komplett volt és úgy éreztem, hogy jól sikerült, illetve sikerült elmondanom vele, amit szerettem volna és valamit hozzáadni a szerelem témaköréhez.

A bemutató után, amikor már elpakoltunk, a celebrity stylistok megkértek, hogy megnézhessék még egyszer a kollekciót, illetve az egyik netes tévé további interjút is kért. Spry jelezte, hogy szeretne egy fotózást a ruháimmal, de nem akartam magam beleélni, így meglepett, amikor pár nap múlva írt, hogy le is szervezte…"

A beszámoló folytatása hamarosan következik, még több érdekes részlettel!



Ajánljuk még

Füstgép, smink, New York