Valentino átlépett az utolsó kijáraton

Frissítve: 2008. febr. 5., 16:01 | Megtekintve: 3251

Valentino - bár mindenkit arra kért, ne bánkódjanak - utolsó párizsi bemutatóján, lezárta hosszú karrierjét és örökre távozott a divatvilág színpadáról.


Mikor legutóbbi haute couture bemutatója után elhagyta a kifutót, Valentino nem csak a teremből sétált ki, de a divatvilágot is örökre maga mögött hagyta. Régóta érlelődő visszavonulásának tiszteletére olyan modellek léptek a nagy estén újra kifutóra, mint Eva Herzigova, Claudia Schiffer, Nadja Auermann, Karolina Kurkova és Karen Mulder, a nézőtéren pedig Uma Thurman, Lucy Liu, Alber Elbaz és Miuccia Prada is a többiekkel tapsolt.

“Egyáltalán nem szomorkodom. Csodás életet töltöttem a divatvilágban, és a rengeteg szép emléket mind megőrzöm” mondta közönségének az est lezárásaként a legendás örökséget hátrahagyó divattervező, miközben 30 szupermodell Valentino kedvenc színében, vörösben pompázva vonult fel mellette. A Musée Rodin-ben tartott végső bemutatójának másnapján Valentino-t ünnepélyesen kitüntették a Párizs városának tett szolgálataiért.

Valentino Garavani 1932-ben született Olaszországban, de már 17 évesen Párizsba költözött abban a reményben, hogy egy neves divattervező segédjeként elkezdheti megvalósítani álmait. A valódi lökést karrierjének 1962-ben, a firenzei Pitti-palotában tartott első bemutatója adta meg, ami után a világ minden tájáról sorra érkeztek megrendelések a fiatal tehetséghez. Végül a Jacqueline Kennedy és Aristotle Onassis esküvőjére tervezett miniruhának köszönhetően az egyszerű publikum is megismerte Valentino nevét és a híres V logót, mely azóta az egyik legismertebb márkajellé vált. 1972-re már Rómában és Milánóban is nyitott butikokat, ahol nagy sikernek örvendő, férfi és női prêt-à-porter kollekciókat mutatott be. Hírneve azóta is mindig töretlenül ívelt felfelé.

Divattervezői karrierje mellett Valentino nagy gonddal irányítja a L.I.F.E nevű, AIDS betegeket segítő alapítvány munkáját, melyet üzlet- és élettársával, Giancarlo Giammetti-vel közösen alapítottak. Munkájáért 1967-ben megkapta a Neiman Marcus díjat, amit a divatvilág Oscar-díjának is tartanak. Bár 45 gyümölcsöző évet töltött a szakmában, a most 76 éves tervező megismételhetetlen munkáit a divat még riválisai szerint is örökre hiányolni fogja.

Az utolsó bemutató:
p=. == ==

Ajánljuk még :
h3. Valentino üzletek



Kapcsolódó márkák: Valentino


Ajánljuk még