Hatalmas divatszentély nyitását várjuk Budán

Frissítve: 2009. júl. 31., 12:24 | Megtekintve: 5122

A XI. kerület új városközpontjában elképesztően sok üzlet nyílik év végén - elmondjuk, pontosan melyik márkák, hol és mikortól lesznek elérhetőek.


Novemberre, de legalábbis még karácsony előttre ígérik az Október 23. és Bercsényi utca sarkán épülő Allee városközpont megnyitását. Személyes érzelmi húrokat penget nálunk a téma – a Vanity két munkatársa is tíz percnyire lakik az említett csomóponttól. Így nem csak első kézből tudunk friss infókkal szolgálni, de valószínűleg második otthonunkká válik majd az Allee, mivel összesen 140 (jórészt ruházati) üzlet lesz benne, több márka pedig itt nyitja első magyarországi boltját.

Ismerős nevek

A megnyitó előtt persze csak a tulajdonos által leközölt adatokról tudunk beszélni, de azok lenyűgözőek. A H&M 1700 négyzetmétert bérelt ki, vagyis az ország második legnagyobb márkaüzletét nyitják meg. A C&A 1.900, a Marks&Spencer 1.300, a Humanic 1.000 négyzetmétert bérel, tehát egyik sem aprócska boltot tervez. A nálunk már ismert, az Allee-ban is jelenlévő világmárkák listája nagyon hosszú, többek között az Esprit, Douglas, a Jeans Club és a Promod is szerepel rajta. A két legújabb bérlő a Jackpot és a Cottonfield. Sportszaküzletek közül egyelőre az Intersport, a Nike, Adidas és a Player’s Room képviselteti magát a házban.

Az újonnan érkezettek

Az olasz női divatmárka, a Mötivi legelső budapesti üzletét nyitja meg (eddig csak egy debreceni Mötivi létezett nálunk). Az egyik legnagyobb bérlő az országban még sehol sem jelenlévő Van Graaf, aki elképesztően nagyságú, 4.200 négyzetméteres területet foglalt le. A Van Graaf üzletekben 200 divatmárka található meg, a Tommy Hilfiger-től az Esprit-n és a Polo Ralph Lauren-en át egészen a Mexx-ig. De a bérlőknek egyelőre csak 80%-a ismert, tehát lehetnek még óriási meglepetések.

“Az Allee bérlői mixét úgy próbáltuk kialakítani, hogy minél több világmárkát hozzunk be a házba.” – mondta Baross Pál, az Allee-t építő ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. Mi ennek a törekvésnek csak örülni tudunk.

Nem divat, de jó, hogy van

A nem ruházattal foglalkozó márkák listája jóval kisebb, viszont impozáns. Sokadik szaküzletét nyitja az Allee-ban a Sony és az Apple Premium Reseller. A szórakozást 13 termes Cinema City mozi és kaszinó biztosítja, a kultúrát Libri könyváruház képviseli, a 6.000 négyzetméteres Interspar élelmiszerüzlet pedig kötelező és hasznos kelléke a városközpontnak.

Ráadásként kialakítanak egy – a Liszt Ferenc tér budai vetélytársaként beharangozott – sétálóutcát és parkot a Kőrössy József utcában, ide nyílik majd a számos étterem és kávézó, melyek az Allee oldalában kapnak helyet (ezek közt lesz egy olasz Pomo D’oro étterem is). A többi étterem, szendvicsbár és kávézó a ház több pontján lesz megtalálható.

Az Allee.hu-n egy videót is láthatunk animált látványtervekkel. Ha minden a tervek szerint alakul, az Allee lesz Budapest elsődleges divat- és bevásárlóközpontja. Mi már alig várjuk!



Ajánljuk még

Az Allee üzleteinek teljes listája

Új üzletek nyíltak az Allee-ban!

Új üzletek az Allee-ban!

Ezek az üzletek nyíltak most az Allee-ban!