Sokat költesz? A süti a hibás!

Frissítve: 2009. aug. 16., 13:15 | Megtekintve: 2143

Elhomályosítják vásárlás közbeni ítélőképességedet egyes ételek - tudd, hogy mit nem szabad enned és shoppingolj úgy, hogy utólag sem bánod meg!


Vásárolni jó, de ha te is vettél már hirtelen ötlettől vezérelve drága és felesleges darabokat, akkor a legújabb kutatási eredmények neked is segítenek. Milyen ételeket felejts el a ruhavásárlás előtti órákban, hogy reálisan lásd az árakat?

A HVG cikke szerint német kutatók érdekes kísérlettel bizonyították be, hogy a vásárlókörút előtti csoki, süti vagy fagyi rossz hatással lehet a női pénztárcákra.

A kísérlet keretében a jelenlévő tesztcsoport egyharmadával cukros vizet itattak, majd felárazott fogyasztási cikkeket raktak eléjük. Ezután “…meg kellett mondaniuk, mennyire tartják reálisnak az azokon szereplő árakat. Ha nem voltak elégedettek, javasolniuk kellett egy számukra megfelelő árat. A cukros vizet ivó csoport sokkal gyakrabban találta reálisnak az árat és árjavaslatai is felülmúlták a többiekéit.”


A pénztárcád ellensége

Tehát aki a közelmúltban bármilyen cukros dolgot fogyasztott, az sokkal több pénzt hajlandó kifizetni ugyanazért a termékért, mint aki tartózkodott az édességektől. Ez persze nem azt jelenti, hogy elmegy a kedved a vásárlástól, ha shoppingolás előtt kihagyod a napi csokidat – de az biztos, hogy nem fogsz vagyonokat kifizetni egy cuki magassarkúért, amiről tudod, hogy jövő héten úgyis akciós lesz.

Vásárolj okosabban, kövesd az akciókat a Vanityn is!



Ajánljuk még