Így nyert háborút a farmer

Frissítve: 2009. okt. 22., 14:23 | Megtekintve: 3517

Tudtad, hogy régen lenézték a nadrágot viselő nőket, így az első női farmer igazi kockázatot jelentett? Tények az idén 75 éves, felszabadító nadrágról!


75 évvel ezelőtt a Levi Strauss olyan kockázatot vállalt, mely örökre megváltoztatta a divat irányát. 14 évvel az után, hogy a nők elnyerték a szavazás jogát, 1934 szeptemberében megszületett a női farmer: a Levi Strauss létrehozta a Lady Levi’s jeans-t, igazi divathullámot indítva el. A női farmer bukkanókkal tarkított története a szabadság és divat forradalmáról szól.

“A Levi Strauss & Co. döntése, hogy létrehozzanak egy női farmer vonalat, óriási lépés volt abban az időben” – mondta Lynn Downey történész. “A nadrág ekkor még mindig nem volt a női gardrób elfogadott része. A nők számára a Lady Levi’s egy újfajta szabadságérzetet biztosított.”

A farmert eredetileg a dolgozó férfi számára hozták létre 1873-ban. Mára a női farmerek vezető szerepet kapnak minden szezon trendjeiben és a divat elengedhetetlen kellékévé váltak az egész világon.

Érdekes tények a női farmer történelméből:

72 éves “farmernéni”

A legöregebb Levi Strauss & Co. Lady Levi’s farmer kb. 1937-ből származik, tulajdonosa egy Harriet Atwood nevű hölgy.

Megkaphatom a számodat?

Az emberek sokat megtudhattak egy adott személyről, ha ránéztek Levi’s farmerjára – a ’30-as és ’40-es években a derék, csípő és hosszúsági adatok rajta voltak minden női farmer derékszíján.

Begombolt társadalom

A cipzáras sliccet először a Lady Levi’s farmeron mutatták be 1947-ben, előmozdítva a márka népszerűségét, ugyanis a keleti-parti hölgyek szerint a gombos slicc nem volt illendő.

Hol volt, hol nem volt

A farmer ruhát “munkaruhának” hívták addig a pillanatig, amíg 1960-ban elnyerte a “farmer” elnevezést.

Felhívjuk Picassót

A II. világháború alatt a farmereket meg kellett változtatni, hogy megfeleljenek a kormány elvárásainak. A híres Arcuate Design-t (a dupla soros öltést a hátsó zsebeken) 5 évig nem varrták, hanem festették.

Te is hordasz farmert?



Kapcsolódó márkák: Levi's


Ajánljuk még

Két hét alatt Amerika körül, 2 percben, farmerben

Divatszimbólum: Chanel 2.55 táska