A ruhák, amik történelmet írtak

Frissítve: 2010. márc. 8., 10:44 | Megtekintve: 3835

A ma éjszaka megtartott Oscar gála több nyertese is történelmi jelentőségű pillanatokat élt át a pódiumon. Ezen nők legnagyobb eredményei persze ruhájukkal együtt vonulnak be korunk sikertörténetei közé.


A 2010-es Oscar díjátadó legszebb ruhái helyett mi a legfontosabb darabokat emeljük ki. A történelem első női rendezője mellett mások is csodás díjakat vehettek át, fantasztikus ruhákban. A Nőnap tökéletes alkalom, hogy átnézzük az idei Oscar díj legnagyobb női teljesítményeit!

Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow duplán örülhetett: nem csak ő maga kapta meg a Legjobb Rendezőnek járó Oscar-t, de művét, a Hurt Locker-t (Bombák Földjén) is megszavazták az Év Legjobb Filmjének. Kathryn ruhájának tervezőjét nem ismerjük, de ki kell emelnünk, hogy az Oscar Díj történetében most először sikerült egy nőnek nyernie a rendezői kategóriában! Gratulálunk neki!

Mo’Nique

A Legjobb Női Mellékszereplő idén egy nálunk eddig szinte ismeretlen hölgy, Mo’Nique lett a Precious című drámáért. A színésznő kék Tadashi Shoj estélyije másolata volt az 1940-es Oscar gálán Hattie McDaniel által viselt ruhának, aki a világ első Oscar díjas afrikai-amerikai színésze lett. Mo’Nique maga is történelmet írt tegnap: ő az ötödik sötét bőrű női színész, aki kategóriájában győzött.

Sandra Bullock

Sandra Bullock kapta a Legjobb Női Főszereplő díját a The Blind Side című filmben nyújtott alakításáért. Ő csipkés felső részű, ezüst gyöngyökkel teleszőtt Marchesa estélyiben vonult be a történelembe. Ez volt Sandra 20 éves karrierjének első komoly elismerése, olyan lelombozó “érdemek” után, mint az idén többszörösen elnyert Arany Málna díj.



Ajánljuk még


Kommentek

netti – 2010. márc. 9., 17:38

Kathryn Bigelow ruhája nem valami nagy szám...


pitypangocska – 2010. márc. 8., 13:12

hatalmas lépés a nöknek hogy legjobb rendező lett ez a nö! csak igy tovább vagyunk mi is olyan jók mint a férfiak