Hajléktalan férfi az új divatdiktátor Kínában

Frissítve: 2010. márc. 28., 09:00 | Megtekintve: 5052

Állítólag nagyon jóképű és egyedi stílusú az a hajléktalan férfi, aki az internetnek köszönhetően egyre több rajongóval büszkélkedhet, öltözködését pedig máris utánozzák.


A “Brother Sharp” becenévre keresztelt, ismeretlen férfi Ningbo városának utcáin éli mindennapjait. Rajongói szerint az emeli ki őt a többi hajléktalan közül, hogy nagyon jóképű és különleges divatérzékkel válogatja össze ruházatát.

Internetes fórumokon csevegő rajongói azt állítják, hogy “Mr. Sharp” a híres kínai színész, Ken Watanabe hasonmása is lehetne, mások pedig a Dolce & Gabbana férfimodelljeihez hasonlítják járását és kiállását. A 35 év körüli hontalan férfi gyakran női ruhákat is beválogat összeállításaiba, különleges ismertetőjele pedig az elmaradhatatlan cigarettacsikk ujjai között. Öltözködése példátlan erővel ragadta meg a divat iránt érdeklődő kínaiak fantáziáját.

Se a nevét, se hajléktalanná válásának történetét nem ismerjük, de egyes pletykák szerint valaha sikeres, diplomás ember volt, aki beleőrült abba, hogy a szerelme elhagyta. Természetesen többen próbáltak információt szerezni róla a ningboi szociális munkásoktól, de azok emberi jogokra hivatkozva csak annyit árultak el, hogy a titokzatos férfi mindig elutasítja a segítségüket.

Update: Új részletek és fejlemények

A sztori végkimeneteléről és “Brother Sharp” kilétéről mindent megtudhatunk Barsi Zoltán cikkéből.



Ajánljuk még


Kommentek

Midnite – 2010. márc. 31., 10:22

Zoli: Utólagos engedelmeddel betettem a linket a cikkbe :) Az egyébként mennyire biztos, hogy a Facebookon tényleg ő ír és nem egy "rajongó"? Nekem az egy kicsit gyanús.


Zoli – 2010. márc. 30., 08:07

Ha nem gond akkor bemásolom ide a linket: http://tinyurl.com/yecnxyk


Midnite – 2010. márc. 29., 22:35

hhanuman: Semmi gond, az észrevétel jogos volt, és köszi a bíztatást :)

Zoli: Az jó! Reméltem, hogy lesz folytatása az ügynek és megtudunk pár dolgot. Kérlek oszd majd meg velünk a linket ha kész a cikk.


Zoli – 2010. márc. 29., 14:28

lehet egyébként tudni a nevét, azt is hogy miért került ilyen helyzetbe, sőt azt is hogy most mi van vele. készül a cikk belőle.


hhanumanhttp://hhanuman.blogspot.com– 2010. márc. 29., 10:21

:):) nna így már mindjárt más:P remélem nem voltam túl dörgedelmes:D csak azért nem osztottam meg én is mert nem láttam linket, egyébként az oldal tényleg jó lesz, hajrá!


Midnite – 2010. márc. 28., 16:47

hhanuman: Van forrás link minden máshonnan vett cikkhez, ez az oldal átalakításai miatt átmenetileg nem látszik (korábban, ha láttad az oldalt, ez a cikkek jobb oldalán jelent meg, az új designban máshol lesz). Ennél a cikknél egy március 4-én megjelent Independent cikk linkje van forrásként: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/handsome-chinese-vagrant-draws-fans-of-homeless-chic-1915812.html

A turulmemén én mindig megosztom a cikkeinket Midnite néven, és mostanában tényleg örömmel látom, hogy többen megosztják rajtam kívül, de nincs közöm hozzájuk. Remélem ez nem annyira "rejtély", mint inkább annak jele, hogy másokhoz is eljut és tetszik nekik az oldal.


hhanumanhttp://www.hhanuman.blogspot.com/– 2010. márc. 28., 16:08

tudom hogy webkettő meg újmédia meg minden, de azért a cikk írójának üzenném h illene legalább valami minimális forrásmegjelöléssel élnie, főleg hogy a hír nem is annyira friss (Chinasmack, február: http://www.chinasmack.com/pictures/chinese-beggar-becomes-famous-online/ ) hamár ennyire felületesen vesz át egy témát, főleg hogy mostanában valami rejtélyes módon pár feliratkozott olvasó folyamatosan turulmeme címlapra hájpolja a vanity-s posztokat. nem annyria hiszek az olyan erkölcscsősz moralizálásokban h a média felelőssége a közvélemény alakításában, de azért mégis, csak tíz perc plusz munkával vagy legalább egy odadobott forrás:link résszel máris fairebb lenne az egész és nem a legaljabulvárra jellemző szenzációhajhászás. köszi.