Félmeztelen és hétköznapi modellek Makány Márta bemutatóján

Frissítve: 2010. máj. 22., 05:00 | Megtekintve: 4847

Mi is ott voltunk a szerdai divatbemutatón, amit Makány Márta idősebb modellel, kislányokkal és egy régóta várt farmer kollekcióval tett minden eddiginél emlékezetesebbé.


Makány Márta szerda este mutatta be 2010 ősz/tél és 2011 tavasz/nyári kollekcióját a Millenárison. Ahogy tőle már megszokhattuk, a show egyszerűen elképesztő volt. A kifutón felvonuló modellek sokszínűsége bizonyította, hogy idősek, fiatalok, az estélyi ruhát és az egyszerű farmert kedvelők is válhatnak a Makány Márta ruhák rajongóivá.

Újdonság: a hétköznapok ruhái

Az estélyi és esküvői ruháiról híres Makány Márta a hétköznapi ruháira is nagy hangsúlyt fektetett a bemutatón. Legfrissebb kollekciójának darabjai új textúrákat, felületeket, hatásokat képeznek. A roncsolt textilek, az egymással összekevert, kreatívan vegyített anyagok és struktúrák, a rock és a punk világát művészi módon leképező megoldások lendületet és energiát adnak a ruháknak.

Újdonság a tervezőnőtől a hozzá egyébként nagyon közel álló farmertervezés. A francia impresszionizmus ihlette fröcskölt minták a farmereken, a pop-art motívumok a nyári ruhákon, a ’80-as évek formáját idéző sziluettek, a ballonszoknya, a répanadrág, kis dzsekik, neon színek jellemzik a dögösen nőies kollekciót.

Egy sohasem látott bemutató

A bemutató eltért az eddigiektől: balett elemekkel indult az egyébként balettáncos modell előadása révén, majd a középkorú modell, a Makány Márta ruhát viselő kislányok és a testékszerekkel kirakott félmeztelen modell tették egyedivé a produkciót. A márka életében egy hatalmas lépés a laptoptáska kollekció, melyet Makány Márta by Laoni néven a Laoni céggel közösen dolgoztak ki és forgalmaznak.

A divatbemutató képekben:



Kapcsolódó márkák: Makány Márta


Ajánljuk még


Kommentek

poijk – 2010. szept. 29., 11:54

Nagyon tetszenek a ruhak és nagyon kiválóak.Nagyon szeretem ilyen divatot és gratula!


zöldalma – 2010. aug. 17., 11:15

Na igen bennem is felkeltette a kisördögöt :D
Jó lenne már valami apró képecskét is látni :P
Amúgy atomreaktor...
Szerintem elfogyott a modell és betették a büfés nénit XD
DE, minden elismerésem hogy ki állt.Na jó komolyan ... szerintetek ki lehet ez a nő? valami nagyon régi modell?:Da természetes szépség az csak úgy árad belőle .....XP


Kolli – 2010. aug. 17., 10:33

Lehet hogy ez volt az egyik inspiráló gondolat, nem tudom, de engem is érdekelne:) Amúgy meg Brimbis, azt az oldalt, mármint a Nánásiét már én is kiszúrtam régebben, sok érdekes cikk volt/van fent, a lányok meg tényleg szépek. Várom már az első újságcikkeket róluk vagy legalábbis nyilvános fotókat mert a pár bemutatott kép alapján hát... kíváncsivá tettek:).


atomreaktor – 2010. aug. 17., 10:19

Nagyon komolyak lettek ezek a ruhák, amit a Márta megálmodott. A 13. képen szereplő ruha szerintem hihetetlenül jól néz ki. Nem lennék meglepve, ha a közeljövőben valamelyik "Celeb"en látnánk viszont azt a ruhát, mivel igazán elegáns és modern is a ruha. Én csak egy képet nem értek, hogy mire akartak a divatbemutatón azzal utalni, hogy egy idős hölgy is bevonult egy táskával?? Talán arra gondolhattak, hogy ezek a termékek kortalanok és bárki viselheti őket. Legyen az illető fiatal vagy idős ezek a termékek mindenkinek ugyan olyan jól állnak és ugyan olyan jól néznek ki bennük az emberek.


Hoppááá – 2010. aug. 16., 14:54

Ez nekem is megfordult már a fejembe, hogy az ember mikor fog az utcán olyan emberrel találkozni aki felvesz egy ilyen ruhát. Mert az tény, hogy jól néznek ki meg hogy trendiek de egyszerűen lehetetlen őket a hétköznapokban viselni. Például az a ruha ami az első képen van azzal közlekedni nem lehet és szerintem még a vezetés is igen csak nehezen menne benne annak aki hordana egy ilyen ruhát.


Brimbis – 2010. aug. 16., 14:09

Ezen én is nagyon sokszor gondolkodtam hogy ezeket a ruhákat kik veszik fel és hova...bár valószínűleg ezek a ruhák csak a nagyon tehetőseknek vannak különleges alkalmakra! TekereK: Igen ő fotózza őket, most meg a természetesség jegyében fotózott, nagyon szép lányokat...nem tudom hogy azt láttátok-e már? Itt említették már pár hozzászólással arrébb, nektek mi a véleményetek róla?


vizimalom – 2010. aug. 16., 12:52

nos nem is tudom..azért kíváncsi lennék arra hogy ki az aki felveszi pl az első képen szereplő ruhát :D
ez a fodor meg átlátszóság nekem nem gyere be, de hát ilyen ruhákat a hétköznapokban aligha lehet hordani, na meg kapni!


TekereK – 2010. aug. 12., 16:25

Tök jók ezek a képek! Bár van 1-2 amit nemigazán értek, hogy miért jó ha nincs a nőcin melltartó, dehát... (: és mondjuk ezek a képek már meg is cáfolták azokat az állításokat amik azzal kapcsolatosak, hogy az lehet modell akinek nagy dudája van. természetes szépség sokkal többet mutat szerintem. Amúgy Nánási képei is jók láttam őket, ő fotózza azthiszem a playboyos lányokat?!


Kriki – 2010. aug. 12., 12:18

Már meg van a végeredmény és Nánásinak az oldalán már van is pár kép a fotózásról illetve egy videó is van. Szerintem azok a lányok akiket én láttam, nagyon szépek és természetesen. Ami meglepett hogy annyira lazának tűnnek mint ha profik lennének. Persze ehhez kell is egyfajta adottság, de ezek szerint jó lányokat sikerült kiválasztani:) Keveseknek adatik ez meg és nekik sikerült. Abban meg biztos vagyok hogy sokuknak a jövőben ez lesz a fő megélhetési forrása...


cukker – 2010. júl. 7., 13:21

Nos, ezért leszek én kíváncsi a végére.És hogy tényleg az eredeti szépségű hölgyek fognak bent lenni vagy pedig egy kis csalafintaság lesz az egész hacacáréban


Fruzso – 2010. júl. 7., 13:15

Nocsak: Nem hinném, hogy lenne úgy esélyed hogy nem jelentkeztél a játékra. Viszont ilyen versenyeknek, ha jól sikerülnek akkor biztos meg lesz rendezve még egyszer.


Nocsak – 2010. júl. 7., 11:25

Én csak a blogot olvasom, a versenyre nem jeletkeztem, de nem sírnám el magam, ha nánási készítene rólam egy portfóliót :P


keksz – 2010. júl. 1., 14:24

Naaa csigu! Igen is kapnál szavazatot. nem mindenkinek a mű tetszik.Biztos vagyok benne hogy máshol is vannak felrakva képeid. Ha oda felmered rakni magad akkor máshová is. Vagy nincs igazam? :) Szóval sok bátorságot és hajrá! :)


herzy86 – 2010. júl. 1., 13:31

miért nem kapnál szavazatot?Gondolom ha úgy érzed hogy elindulsz a versenyen akkor csak tartod magad olyan kinézetűnek aki érdemes arra hogy megnézzék:) Emiatt ne félj, barátaidnak is mondd hogy szavazzanak rád és menni fog az:)


csigu – 2010. júl. 1., 11:18

én is olvastam már erről a Nánási féle blogról, meg a versenyről is, én most gyűjtöm a bátorságot, hogy jelentkezzek, csak tartok attól, hogy egy szavazatot sem kapok és az azért elég kellemetlen tudna lenni, bár ha én elégedett vagyok magammal az már fél siker:)


pisti – 2010. jún. 29., 13:41

nekem a 10. kép tetszik, azt szívesen megvenném a barátnőmnek. a témában pedig az a véleményem, hogy folyton csak általánosítunk. a modell az újságból, és egy kövér nő a metrón ugyanolyan ember. persze, hogy vannak dolgok, amikben máshogy látja a világot, de nincs ekkora eget verő különbség. erre a Nánási versenyre is bárki jelentkezhet, a profi modelltől a kismamákig.


Hannah – 2010. jún. 29., 12:19

Igény lenne rájuk, csak őket nem mutogatják az újságokban és egyéb helyeken.
Jó lenne ha valaki olyan is észrevenné ezt, akinek van beleszólása a dolgokba és tud ellene tenni valamit!


ultrina – 2010. jún. 25., 15:44

én annak örülök,hogy már beszélnek a természetes nőkről és azok hiányáról az életünkben. Mert vannak csak nincs rá igény amit én teljes mértékkel nem értek. Pedig sokkal nagyobb értékekkel bírnak,mint azok akiket mutogatnak az újságokban.(tisztelet a kivételnek)


flaura – 2010. jún. 25., 12:07

Tény, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de ha már divatbemutatón is mutatnak be átlagos nőket azért én azt előrelépésnek érzem.


whatta – 2010. jún. 25., 10:44

Ha már felmerült Nánási neve. Én pont az ő blogját olvasgatom mostanában, és eléggé pozitív benyomást keltett... Attól, hogy az a munkája, hogy szilikon ciciket/cicákat :D fotóz, még a természetes szépség híve!!!


walrus – 2010. jún. 23., 16:12

Azért ez nem biztos, láttad az összes divatbemutatót vagy csak úgy érzésre mondod ProSkat?

Mindenesetre kellenek még ilyen kezdeményezések mert egy fecske nem csinál nyarat ugye, az meg mégse a legjobb, hogy mindenki azt hiszi az anorexia a szépség netovábbja


ProSkat – 2010. jún. 23., 16:03

Azért ha megnézed a 4-5 évvel előtti divatbemutatókat, sokkal több vékony modell volt mint most!


Adrika – 2010. jún. 23., 11:31

Ami tény, hogy a dizájnerek ruhái a magas nagyon vékony lányokon állnak jól... Viszont pozitívum, hogy vannak ilyen jellegű kezdeményezések is, bár a szemnek szoknia kell, az enyémnek legalábbis egyenlőre.


Pudli – 2010. jún. 23., 10:46

Forcha : Persze, mindenhol ezt hangoztatják már mióta, de ha jól megnézted, mennyi ilyen volt? Hány olyan divatbemutatóról vagy bármi másról hallottál, amiben ez érvényesült? Mert én a Dove kampányon és a Nánási kampányon kívül nem hallottam hasonló eseményről...
A fogyóban vannak a vékony lányok, meg egy hülyeség, sőt! egyre többen vannak, mert ez a mai "női ideál" elvárja, hogy véznák legyenek és mindenféle fogyi módszerhez folyamodnak, amelyek egyre drasztikusabbak, ha megnézed. ( pl. léböjtkúra, fosatás, víz nap... te atyaúristen! )


Tina – 2010. jún. 18., 16:36

Ezt csak a felső tízezer engedheti meg magának és ha nem velük jársz egy társaságba nem is fogod látni azokat a ruhákat. Én is kíváncsi lennék rájuk amúgy.:P


beus – 2010. jún. 18., 12:24

Croft ezt valahogy én is így látom :) Hova tűnnek ezek a ruhák? Természetesen nem Magyarországon keresem a csajokon ezeket a ruhákat, hanem például 1-2 külföldi modellen, sztáron. Lehet csak én járok csukott szemmel, de nem futok bele ezekbe a divatbemutatós ruhákba semerre :)


Croft – 2010. jún. 18., 12:06

Én eddig még akárhány ilyen őrült divatbemutatót láttam, később sehol nem találkoztam azokkal a ruhákkal. Se élőben, se médiában. Nem tudom kik hordhatják azokat. Pedig állítólag sikeresek voltak.


stunc – 2010. jún. 16., 12:02

Ez pont hogy nem őrült ötlet, hanem egy jó ötlet, az őrült ötleteket leginkább a divatbemutatókon lehet látni...
Például a fenti divatbemutatón nem is tudnék olyan nagyon agya ment ruhadarabot mutatni... Vagy csak már megszokjuk hogy ez a divat...


Dorisz – 2010. jún. 16., 11:20

Szerintem fogyóban vannak a vékony lányok és más irányba is nyitni akar a modell szakma. Mindig kell a változatosság és az őrült ötleteknek általában sikere szokott lenni.


Forcha – 2010. jún. 10., 13:06

Ez egy trend most hogy inkább a természetes szépségeket fotózzák meg hogy a teltebb lányok legyenek a kifutón ne a gebék és ez szerintem nagyon is becsülendő.


Cejca – 2010. jún. 10., 11:27

Biztosan vannak még jó fotósok, de ő pl így reklámozza magát. Szerintem nagyon jó ötlet. Pont hogy ennyivel jobb. Mások is csinálhatnának ilyen kezdeményezéseket, hogy felhívják magukra a figyelmet.


Hojzi – 2010. jún. 10., 10:08

Igen a playboy fotósa bár ez hamar kiderül ha rákeresel neten.
Mellesleg, nem hiszem hogy a kezei alá akarsz kerülni mert az nagyon nagyon nem lenne olcsó mulatság sőt.. Nem kétlem én hogy jó fotós, de állítom hogy sok más tehetséges és mégis kevésbé elismert fotós van ma Magyarországon.


Trükkös – 2010. jún. 9., 14:52

Én is megnéztem ezeket a modelleket... Valóban profinak tűnnek, és szépek. A smink a kifutón szerintem kell. Nánási egyébként a playboyban szokott fotózni, nem? Szívesen kerülnék egyébként a keze alá.


Angel – 2010. jún. 9., 14:47

Utána kerestem ennek a Nánási Pálos szépségversenynek, amit brekkx említett meg, és meglepődtem. Alig dolgozott természetes szépségekkel, most mi lett, hogy így döntött?! :) Végre valami új, de én még itt se merem kipróbálni magam, majd legközelebb.


Dina – 2010. jún. 9., 11:11

Nekem a képek alapján elég profinak tűnnek a modellek. Még kíváncsi lennék azért a félmeztelen lányokra is, vagy az átlátszó ruhákra utalnak a cikkben?


elemecske – 2010. jún. 9., 10:01

ha az utcáról hívnának be embereket elég színvonaltalan lenne a rendezvény, nem hiába képzik ki ezeket a modelleket egy átlag embernek ijesztő lenne ennyi ember előtt elsétálni, úgy hogy mindenki téged néz és közben még a vakuk is bántják a szemedet. Az hogy ki vannak sminkelve a kifutón szerintem nem baj, mert azzal nem lehet sokat eltakarni , de a photoshop már nem szép dolog.


brekkx – 2010. jún. 7., 16:25

Ebben is teljesen igazad van az amolyan Természetes szépségek versenye lenne, olyan mint a facebookos Nánási Pál féle csak a való életben, azt is szívesen megnézném...


hagymaslevi – 2010. jún. 7., 11:57

@brekkx: de már ez is egy kreált környezet, nem csak így lehet természetes szépségek közt versenyt rendezni, modellek maradjanak a szakmájuknál ezt nekik találták ki, az átlag nők meg valószinüleg nem itt lesznek a legszebbek hanem a normál életben...


brekkx – 2010. jún. 7., 10:05

Igazából nem is az lenne ezzel az elgondolással a baj, hogy a divatcégeknek hude rossz lenne, hanem azért ez is egy szakma, nem hiszem hogy olyan egyszerű a magassarkúban ugy illegni-billegni ahogy az igazi modellek csinálják, nem is beszélve a lámpalázról ami egy ilyen szinten kezdőt biztos kikészítene.
Támogatom én is a természetes szépségek modell sorba állítását, de előtte azért kapjanak egy képzést, hogy tényleg át is jöjjön a szépségük!


vivi – 2010. máj. 26., 14:39

Mrs. Walrus ha ilyen ötlettel állnánk fel, akkor azt inkább valami dokumentumfilmszerűségbe lenne érdemes feltűntetni. Egy divat cégnek nem éppen lenne előnyös lépés a jővőre tekintve.


Mrs. Walrus – 2010. máj. 26., 13:28

Mondjuk érdekes lenne egy olyan dolog is ha "véletlenszerűen" hívnának be az utcáról nőket a kifutóra, hogy lássák az emberek egy tényleg átlag emberen hogy állna. Persze nem úgy hogy öt perccel a bemutató előtt kapkodnák össze az embereket hanem alapból olyanokat választanának akik nem hivatásszerűen modellkednek


vivi – 2010. máj. 26., 11:08

Manna, egyetértek abban, hogy jó ötlet lenne moletebb lányoknak is bemutatni például ruhákat, vagy bármi mást, hiszen ők úgyan olyan csinosak tudnak lenni, mint egy vékonyabb alkatú lány. Ne csak mindig a vékony hosszú láb legyen szem előtt, hiszen abból már annyit láttunk...


manna – 2010. máj. 26., 10:59

A cím azért csalóka egy kicsit, mert divatbemutatóhoz képest nem volt egy modell se meztelen, láttunk már e tekintetben merészebb darabokat is. Mondjuk az nagyon tetszik, hogy idősebb-molettebb modellek is megjelentek, persze a többség a szokásos hosszúcombú manöken, de jó kezdeményezés. Tudom hogy a ruhák megítélése függ a modellektől, akik bemutatják azt, de én támogatnám a valódi-szépségek, vagyis tényleg természetes, itt-ott husibb, vagy görbelábúbb lányokat megjelenését is a kifutókon, meg egyáltalán a divatszakmában.


Névtelen – 2010. máj. 23., 23:42

nekem a felette lévő..beleszeretem(L)


Rose – 2010. máj. 22., 09:17

A hatodik képen lévő ruci (átlátszó, kékeszöldes) nekem kell!! :D (L)