Modellek retusálás előtt, a valóság után

Frissítve: 2010. jún. 22., 05:01 | Megtekintve: 8066

Mennyi igazi belőlük? A Debenhams üzletlánc saját kirakataiban mutatja meg, hogyan néznek ki fürdőruha modelljeik képei a retusálás előtt és után.


Az angol lánc jószándékból mutatja meg a valóság és a digitálisan feljavított képek közti különbséget, hogy vásárlóik ne mérjék magukat az irreálisan tökéletes modellekhez.

Ezúttal a retusált képek csak elrettentésként, az általános gyakorlat illusztrálására szolgálnak, hiszen az idei fürdőruha kampányban csakis érintetlen, a teljes valóságot tükröző képek szerepelnek. Mellettük láthatjuk azt, hogyan néznének ki a modellek, ha a szokásos módon feljavították volna őket.

Ilyen lenne az átlagos, retusált kampány

Az összehasonlító képek mellé olyan ábrákat is kifüggesztettek, ahol részletesen megmutatják, a modell mely részein milyen változtatásokat eszközöltek az ügyes kezű retusáló guruk.

A tipikus retusálás: Bőr kisimítása, szem alatti táskák világosítása, felesleges ráncok és domborulatok eltüntetése; kar, comb és derék vékonyítása, mellek optikai megnagyobbítása, és ezernyi apró részlet tökéletesítése.



Ajánljuk még


Kommentek

atomreaktor – 2010. aug. 17., 11:27

Most, hogy elolvastam a neveket, hogy pontosan kik is vesznek részt ebben az egész dologban így számomra teljesen egyértelművé vált az a dolog, hogy itt nem egy gyenge versenyről van szó. A lányok akik bekerültek nagyon szépek. Szinte hihetetlen, hogy szép természetes lányok is vannak ebben a világban. Azt én is remélem, hogy majd napvilágot lát egy-két kép is és így mindenki megnézheti, hogy mennyi volt természetes a verseny vagy azért a végén mégis csak a PS nyújtotta a legnagyobb segítséget.


zöldalma – 2010. aug. 17., 10:44

Személy szerint nekem sem a fodrász neve nem ismerős sem a sminkesé :D
szóval erről nem tudok nyilatkozni, így reagálni sem tudok kedves Kolli a kérdésedre.
DE abban én biztos vagyok hogy ezeket így vagy úgy de látni fogjuk, bár nem az összes lánynál...
Ámbár nekem akkor már nem mutatnák a természetes szépség illúzióját... nekem azok már cicababák akik részt vesznek más milyen fotó sorozaton...
Az viszont érdekelne hogy Nánásinak melyik lány volt a kedvence :P


Kolli – 2010. aug. 17., 09:56

Nagyon kíváncsi leszek hogy 1-2 lány közzé tesz-e pár portfólió fotót, mert ugye ezek elég személyes és privát dolgok de lehet hogy lesz majd ilyen is. Mert szerintem maguknak is nagyon jó reklám lenne ha esetleg ilyesmivel szeretnének foglalkozni. Amúgy ezt a Nagy Viktort eddig nem ismertem, és most a videóban láttam...kíváncsi vagyok hogy ő milyen fodrász...


Hoppááá – 2010. aug. 16., 15:07

Az szép dolog, ha valamire legalább azt mond, hogy a természetesség jegyében készülnek a képek. De szerintem a Nánási olyan ember akinek lehet bízni a szavában és ha ő tényleg azt mondja, hogy úgy van akkor az úgy is lesz. És ezáltal lesznek Magyarországnak végre megint olyan modeljei akik arra lehetnek büszkék, hogy nincsen se rajtuk se bennük semmi mű.


vizimalom – 2010. aug. 16., 13:19

én is néztem már a blogot, meg a videót is, és szerintem nagyon kár azért hogy a lányok képeit nem mutatják meg, legalább is egy pár darabot. szerintem ezekkel is kellett volna ösztökélni a többi lányt hogy igen is mindenki szép és nem csak azok a nyavalyás modellek meg sztárok léteznek, nem őket kell lesni!
szerintem nagyon csinik ezek a lányok, és nekem is minden elismerésem az övéké! remélhetőleg így egy picit magabiztosabbak lesznek a nők :P


Brimbis – 2010. aug. 16., 12:17

A Nánási féle fotók teljes mértékben a természetesség jegyében készültek szóval retusálásról szerintem nem lehet szó, semmi esetre sem. Azon gondolkodtam hogy a lányok fotói láthatóak lesznek-e valahol de mivel a portfolió általában elég privát dolog, így szerintem csak akkor látunk pár képet ha a lányok később a saját oldalukra kiraknak pár képet, mert szerintem ilyen is lesz. Nagyon szép lányok nyertek, ezt már láttátok? http://www.youtube.com/watch?v=v0lNZd1IlBI


TekereK – 2010. aug. 12., 16:37

hát itt pl. a csípője fölötti rész nagyon karcsú lett :S jobbak a természetes fotók, minimális ps-el esetleg.. úgy tudom megvannak már a nyertesek!


Kriki – 2010. aug. 12., 12:23

Az apró retusálásokkal nincs is baj, de ha már túlzásba viszik az már problémásabb. Nánási fotóira leszek kíváncsi, azok ugye a természetesség jegyében készülnek így nem tudom hogy mennyit fognak rajtuk retusálni ha fognak egyáltalán. Mondjuk amit már előttem is írtatok, azzal nincs semmi probléma ha csak az apró dolgokat tüntetik el, csak ne torzítsák el őket úgy hogy alapjáraton meg sem ismerném őket...! Mondjuk csalódni biztos nem fogunk mert a szakemberek akik velük dolgoznak majd elég profik:)


klowhaus – 2010. júl. 7., 16:49

A retusálás pont kiöli a természetességet a képből...akkor már inkább természetes hatású sminkeléssel oldják ezt meg. Ez olyan,mint a szeplő ami megint kezd "divat" lenni. A szeplős lányokban van valami újszerű...ez pedig pont a természetesség jelenléte!


cukker – 2010. júl. 7., 13:24

És mit szóltok ahhoz ahogyan a külföldi celebeket retusálják ki?! Ha véletlenül elmenne mellettem vmeik tuti hogy fel sem ismerném.


Fruzso – 2010. júl. 7., 13:05

Szerintem még egy enyhe retusálás, még teljesen belefér ha eltüntetik a májfoltokat vagy épp hogy írtad a mitesszereket. Igaz ezzel sem érdemes túlzásokba esni, viszont a mellek megnagyobbítása meg hasonló cselek azért már gázabbak. A fenti kép még nem is számít annyira durvának retusálási szempontokból, sok olyan van aminél inkább szembetűnőek a hibák.


Nocsak – 2010. júl. 7., 11:19

Persze, hogy fontos a retusálás... ha nem retusálnának meg ki lenne mindenki akadva a pattikra, miterszerekre, vagy ha éppen a derekán van egy kis husi a modellnek. A túlzott ps már szép, de az igénytelen fotók sem.


keksz – 2010. júl. 1., 14:12

Herzynek igaza van. Ámbár a fotósok között is vannak olyanok akik máshogy vélekednek.Így ők megengedhetnek maguknak egy kis "hibát ". Itt van pl Nánási is. Ő most kijelentette hogy a természetes úgymond az utcán felmerülő, felkutatható, észrevehető nőket fogja előtérbe hozni. Az igazi nőket.


herzy86 – 2010. júl. 1., 13:28

Olyan szerintem sose lesz hogy semmit nem fognak retusálni a képeken mert szerintem egyik fotós se vállalná be ha lenne valami "hiba" a képén, mert azzal őt minősítik, nem a modellt akit lefényképezett mivel a mai technikával már sokmindent el lehet érni. Természetességet támogatom én is.


csigu – 2010. júl. 1., 11:15

mert a mai világban mindenki azt akarja mutatni magáról, hogy milyen tökéletes és ezt a cégek is átvették, azt hiszik, hogy egy tökéletes reklámarccal amit előtte agyon ps-ztek közelebb kerülnek az átlagemberekhez, pedig én úgy érzem, hogy inkább a természetes szépségekkel kellene foglalkozni mostmár, mert azokat sokkal könnyebben be lehet fogadni, mint a sok mű nőt...


Hannah – 2010. jún. 29., 12:15

Nem tudom, hogy ez kinek jó.
Nézzétek meg a lábát a photoshop után. Mintha most jött volna elő Aladdin lámpásából! :S
Nem tudom, hogy miért kell ennyi mindent megváltoztatni egy modellen... sokkal szebb természetesen.


AAron – 2010. jún. 29., 11:22

Szerintem is jobb az eredeti kép, az új képen ahogy a lábait megcsinálták...aránytalan lett. Amúgy is szép a lány, nem kéne mindig photoshop. Mondjuk ez még a jobbik eset volt mert nem változtattak rajta olyan sokat. Vajon mért csinálnak mindent Photoshop-al,nem lehet pl egyes dolgokat jó sminkel eltüntetni? Vagy az drágább? Csak mert annyi jó sminkes van...


ultrina – 2010. jún. 25., 15:51

az eredeti kép sokkal de sokkal jobb....azon látszódik,hogy olyan emberről van szó,mint én vagy te!


flaura – 2010. jún. 25., 12:13

Azért elég sokat vékonyítottak rajta, én nem mondanám annyira gyönyörűnek.


whatta – 2010. jún. 25., 11:02

ennyit a természetes szépségekről...


Pudli – 2010. jún. 23., 10:49

Nem minthogyha photoshop nélkül nem lenne amúgy is gyönyörű ez a nő! :D


Nekünk szólhttp://www.nekunkszol.hu– 2010. jún. 22., 21:26

Íme a bizonyíték, hogy a világ legjobb ránctalanítója a jó öreg Photoshop. :-)