A pólók titkos élete

Frissítve: 2008. jan. 28., 12:00 | Megtekintve: 1987

Van egy mondás, miszerint mindenki használt ruhákban jár, hiszen minden darab legfeljebb az első mosásig számít újnak. Ha szeretnéd ismerni ruháid egész életútját, akkor ez az oldal neked szól.


Ezt az elvet és a pólók gondatlan elpazarlását észben tartva alapította meg egy bécsi cég a Re-Shirt nevű weboldalt, ami egyfajta online használtruha piactérként üzemel.

A weboldalon található pólók különlegessége a történetükben rejlik. A Re-Shirt alapítói szerint az emberek szívesebben vesznek olyan ruhákat, amelyekhez történetek és információk kapcsolódnak, ráadásul környezettudatosabb megoldás megunt pólóinkat eladományozni, mint kidobni a kukába. Lehet bármilyen hétköznapi vagy eseménytelen története egy-egy régi felsőnek, ezen az oldalon valószínűleg gazdára talál, bár tény, hogy a szerencsehozó vagy híres eseményeken viselt pólók hamarabb kelnek el.

A képen látható, egyszerű szürke pólót hamar megvették. A hétköznapi ruhadarab történetéről ezt írja egykori gazdája:
„1997 nyarán, egy Guatemalavárosban tartott demonstráció alkalmával vettem meg, a 36 éves polgárháború befejeződése utáni hónapokban. Több ezren tüntettünk az ellen, hogy a kormány amnesztiát adjon a rezsim halálosztagainak. Elöl a Grupo de Apoyo Mutuo logója látható, hátul pedig a Donde estan? (Hol vannak?) kérdés, a háború alatt eltűnt százezrekre utalva. ”

Az oldalon meggyőző érvként olvasható egy adat, miszerint 10.000 liter víz kell egyetlen új póló előállításához, így egyedi módon spórolhatunk az erőforrásokkal is. Bárki elküldheti Ausztriába régi pólóit, a nekik adományozott, de nem elég jó minőségű pólókat a cég alapítói jótékonysági egyesületekhez juttatják el.

Ajánljuk még:
h3. Pólók a piactéren

Re-Shirt honlap



Ajánljuk még

Kisbabák trendi rugdalózóban

Pont úgy, mint a tévében?

Halott Kitty, sörgyűrű és hamburger cipő

Kutyadivat, bonbon táskák, Rihanna

Legyél a divatszakma sztárja!

Léteznek mások is: Vegyesfelvágott


Kommentek