Eastpak blog

Eastpak, sose érd be kevesebbel!

Frissítve: 2008. jan. 7., 11:31 | Megtekintve: 7119

Az Eastpak mottója „kitartásra termett”, és ez nem csak táskáikra, de egyedi tervezésű darabjaik időtálló közkedveltségére is igaz.

Egy szép napon Mark Goldman észrevette, hogy egyetemista társai a tanuláshoz szükséges, nehéz felszerelésüket katonai zsákokban cipelik, mivel csak ez az erős anyag tartotta meg a súlyos könyveket. A véletlennek köszönhetően édesapja, Monte éppen egy hadászati célokra felhasznált ponyvát, táskákat és hálózsákokat gyártó cég vezetőjeként dolgozott, így tulajdonképpen szerencse sem kellett ahhoz, hogy az Eastpak 1976-ban elkezdje működését. Eredetileg kizárólag iskolatáskák gyártásával foglalkoztak, ami önmagában is meghozta a kirobbanó sikert, később pedig kiterjesztették repertoárjukat ruházati cikkekre és egyéb kiegészítőkre is.

A cég minden táskája „kitartásra termett”, és igyekeznek ugyanúgy kielégíteni a súlyos könyveket cipelő diákok, hosszú nyaralásra készülő családanyák vagy nélkülözhetetlen felszerelésüket hurcoló kirándulók pakolási szükségleteit is. Mindenben örök újítókként a világon először az Eastpak kezdett Cordura anyagból készült táskákat gyártani, amik ezáltal strapabíróbbak, könnyebbek és sokkal időtállóbbak lettek a hagyományos termékeknél. Ráadásul az egyedi, merész színvilág és különleges minták is az ő táskáikon robbantak be a köztudatba, izgalmassá és újszerűvé varázsolva az addig unalmas hátizsák választékot.

2006-ban három különleges darabot dobtak piacra, amelyet egy-egy híres rock sztár saját kezűleg tervezett a cég számára. Ozzy Osbourne, Lemmy és Slash kreációi óriási sikert arattak, egy nemes gesztus keretében pedig összes bevételük 10 százalékát jótékonysági célokra ajánlották fel. Ezt az akciót egy évvel később az Eastpak megismételte, ám ezúttal a The Hives, a The Prodigy és a Kaiser Chiefs vállalkozott a nagylelkű, komoly feladatra.

Ajánljuk még:
h3. Táskák a piactéren