Meglepetések a 81. Oscar gálán

Frissítve: 2009. febr. 23., 14:37 | Megtekintve: 6115

Divat- és filmrajongók egyaránt izgultak a 2009-es Oscar díjátadó előtt, és a Los Angeles-i gála a várakozásoknak megfelelően mindenki számára hozott meghökkentő eredményeket.


A gála nagy slágerei a szikrázóan fehér estélyik voltak. Esküvői ruhát idéző, övvel feldobott modelljét Sarah Jessica Parker a Dior Au Couture kollekcióból választotta, Penelope Cruz hasonló ruhája pedig egy vintage Pierre Balmain darab volt. A legjobb mellékszereplő kategória legnagyobb meglepetést okozó jelöltje, Taraji P. Henson hófehér Roberto Cavalli-ban tündökölt, de a díjat végül Penelope Cruz vitte el előle.

A feketére szavazók közül Vanessa Hudgens egy pánt nélküli Marchesa estélyiben jelent meg, Kate Winslet pedig Stefano Pilati-féle Atelier Yves Saint Laurent darabot és Chopard ékszereket viselt, mikor átvette a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-t. Angelina Jolie a híres designerek legjobb munkáit vetette be – ruháját Elie Saab tervezte, az ékszerei Lorraine Schwartz munkái, kiegészítőként pedig Ferragamo cipőket és Lana Marks táskát választott.

A klasszikus vörös ruhák sem maradhattak el az idei gáláról. Virginia Madsen különleges szabású Kevan Hall estélyije, Amanda Seyfried téglaszínű, óriási masnis Valentino ruhája, Heidi Klum rafinált megoldású, aszimmetrikus Roland Mouret darabja mind magukra vonták a figyelmet érdekes és rikító megjelenésükkel.

Akadtak egyszerűbb és egyedibb darabok is a vörös szőnyegen. Lisa Rinna visszafogott, nyakpántos, lila Gustavo Cadile ruhában jelent meg, Natalie Portman pedig a Rodarte divatház egyik ártatlan rózsaszín, váll nélküli estélyijét választotta. Tilda Swinton a kötelező estélyi viselés hagyományaival szakítva a Lanvin kollekcióból származó bézs blúzban és fekete szatén szoknyában várta, hogy tavalyi Oscar díja után idén is besöpörjön egyet, de Penelope Cruz még nála is jobbnak bizonyult.



Ajánljuk még

A ruhák, amik történelmet írtak

Szerinted ki kapná a legszebb ruháért járó „Oscar díjat”?

A 15. SAG gála legjobb ruhái

Egy kis Oscar-divat 2008-ra

Mit láttunk az American Music Awards 2007 vörös szőnyegén?

Trendek az 51. Grammy díjátadón

A Temze fölötti párába vetített divatfilmet a Björn Borg

Rosszul öltözött sztárok toplistája

A 66. Golden Globe gála ruhái