Esküvői trend 2009 - menyasszonyi ruhák

Frissítve: 2009. jún. 24., 14:47 | Megtekintve: 12295

Sellő, királynő vagy tradicionális menyasszony? Vessünk egy pillantást a designerek által a 2009-es szezonra megálmodott esküvői kollekciók trendjeire!


Az esküvő elsődleges eleme a menyasszonyi ruha, ami megadja az egész esemény alaphangulatát. Saját esküvőd legfontosabb szereplőjeként muszáj tündökölnöd, és persze a legtöbb nő az oltár előtt is követni akarja az aktuális trendeket.

Klasszikus elegancia: gyöngyökkel hímzett Elie Saab modell; ragyogó fehér Valentino uszállyal.

A fehér az örök kedvenc

A klasszikus fehér minden árnyalata idén is a fő kedvenc marad, míg az utóbbi évek másik favoritja, a csokoládébarna lassan eltűnik a trendek toplistájáról. Idén a visszafogott pasztell árnyalatok, a szürke, a pezsgőszín, a halványzöld is sok esküvőn feltűnik majd. Szokatlan adalék a szilvakék és lila, ami több tervezőháznál is megjelent idén. A színválasztásnál természetesen a fő szempont, hogy az ara egyéb kiegészítőivel, bőr- és hajszínével is harmonizáljon.

Aprólékos részletek: Gyöngyös, trendi v-kivágású Melissa Sweet modell; csodásan hímzett Monique Lhuillier hosszú fátyollal.

Tradicionális és klasszikus fazon

2009-ben újdonság a v-nyakkivágású modellek divatja, és az általános trendekkel összhangban megjelent a tervezők esküvői kollekcióiban egy-két félvállas darab is, de az abszolút befutó a pánt nélküli felsőrész. A szoknyarész esetében bármi jöhet: nagyon rövid, hosszú, uszályos, fodros vagy akár térdben szűkített, ami különleges “sellő” formát ad a ruhának. Az esküvői trendben idén felkapott sellő fazon nem csak elegánsan szokatlan, de szinte bármilyen alkaton jól mutat.

Két “sellőruha” Vera Wang-tól: egy trendi lila és egy rafináltan húzott anyagú fodrokkal.

Gyöngyök, hímzés minden mennyiségben

Ahány ruha, annyiféle felhasznált anyag kerülhet a menyasszonyra, de érdemes felpróbálni a most nagyon trendi, gyöngyökkel és berakásokkal díszített darabokat. A kristályokkal és csillogó részletekkel telerakott ruhák még akkor is modernnek és egzotikusnak hatnak, ha szabásuk klasszikusan egyszerű. A részben vagy teljes egészében aprólékos hímzéssel díszített modellek szintén minden kollekcióban feltűnnek, így ezeket is érdemes felpróbálnod, ha idén készülsz az oltár elé állni.

Hamupipőke esküvője: a DaVinci divatház mesébe illő alkotása és egy hasonló, gyöngyház rózsaszín Winnie Couture modell.



Ajánljuk még

Esküvő 2010: Menyasszonyi ruha trendek

Tavaszi trend: Csipkerózsika!

5 tipp, amivel idén is trendi leszel

Szemezgetés az idei cipőtrendből

Skótkocka nélkül mit sem ér a magassarkú!

Tavaszi Trendtipp

Őszi divatmustra a Moda Italia webáruházzal

3 tipp, amivel trendi leszel nyáron

Szürke lesz a fő szín 2009/2010-ben