Karl Lagerfeld blog

Lagerfeld dícséri, de nem ismeri meg a Volkswagent

Frissítve: 2011. jan. 1., 06:00 | Megtekintve: 1799

A Volkswagen most megjelent reklámfilmjében Karl Lagerfeld, a divatdiktátorok császára agyondícséri a Golfokat, miközben azt hiszi, párizsi autókról van szó.

Bár Lagerfeldtől nem vártuk volna, hogy autóreklámban fog személyesen szerepelni, a Volkswagen Golf and Polo Style kampány kedvéért mégis kamera elé állt, hogy eljátssza a fotóst, aki szerint a német autómodellek ugyanolyan meglepően szépek, mint a párizsi remekművek.

Olvass tovább »



Kirabolták a Chanel több üzletét is!

Frissítve: 2009. dec. 23., 12:07 | Megtekintve: 2670

Nézd meg, hogyan fosztják ki a Chanel-t a sorozatosan fizetés nélkül elmenekülő "vásárlók"! A stílusos Bonnie és Clyde páros egy 3 perces kisfilmben elevenedik meg.

Karl Lagerfeld legújabb kisfilmjének főszereplői, Lara Stone és Baptiste Giabiconi nem állítanak követendő példát a Chanel szerelmesei elé. Bár a filmen egyszerűnek tűnik csak úgy kirohanni a boltból fizetés nélkül, a hétköznapi vásárlók jobb, ha nem próbálják utánozni a mutatványt.

Olvass tovább »


DivatCsirip: Egy perc az életükből

Frissítve: 2009. okt. 19., 19:10 | Megtekintve: 2193

A divatvilág alakjai is megosztják életüket a Twitteren - most az elmúlt hét legjobb bejegyzéseiből szemezgetünk. Karl Lagerfeld, Paris Hilton, Stella McCartney és mások!

A tervezők, modellek és egyéb divatcelebek ugyanolyan emberek, mint bárki más a Twitteren. De amikor ők megosztják hétköznapjaik részleteit, akkor bemutatókról, ruhatervezésről, a divatvilág működésének rejtelmeiről tudhatunk meg többet. Összeválogattuk a múlt hét legérdekesebb tweetjeit:

Olvass tovább »



Súlyos hírek, vékony csajok

Frissítve: 2009. okt. 16., 14:34 | Megtekintve: 9233

Lagerfeld szerint mindenki egy dagadt disznó, a fejénél keskenyebb derekú modellt pedig kövérsége miatt rúgták ki.

A divatvilág ezen a héten is kitermelte betevő botrányadagunkat – a hiúság és szépség fellegvárában most háromszor is a hírhedten sovány modellek testsúlyának kérdése van a középpontban.

Olvass tovább »


Rettegő divattervezők a monitor előtt

Frissítve: 2008. márc. 1., 18:31 | Megtekintve: 4370

A legtöbb híres divatház feje fél az internettől, sosem látta saját weboldalát, és csak segítséggel ismerne fel egy számítógépet - ezt derítette ki a Herald Tribune.

Manapság az új kollekciók azonnal felkerülnek az internetre, a Vanity naponta frissülő piacterén is ruhák és kiegészítők ezreit böngészheted. Ám tervezőik legtöbbje eddig csak tisztes távolságból látott számítógépet, és az internet végtelen világára is félelemmel vegyes tisztelettel gondol.

Marc Jacobs azt állítja, hogy modern technológia nélkül létezni sem képes barátai mellett néha úgy érzi magát, mint az ipari forradalom ellen harcoló ludditák. Jacobs próbálta megszeretni a net világát, mikor az elvonóról kikerülve hobbit keresett magának, de úgy érezte: „Mintha egy teljesen másik korban ébredtem volna fel!”

A Dolce & Gabbana Dolcéja olyannyira képtelen megbarátkozni a technológiával, hogy bevallása szerint sohasem érintett még számítógépet. Stefano Gabbana rendszeresen netezik, de „talán hetente kétszer használom a gépemet, mert félek, hogy túlzásba esem.”
A számítástechnikai ellentábor tagja, Alber Elbaz lesújtó véleményt fogalmazott meg: „A számítógép veszélyezteti a kreativitást, én inkább a szívemmel dolgozom és az eszemmel írok.” Karl Lagerfeld szintén az agyát használja a tervezéshez, ám hozzáteszi, ha bármire szüksége lenne az internetről, azt segédein keresztül úgyis eléri.

High-tech: Burberry 2008 ősz — Régimódi: Lanvin 2008 tavasz

Persze a számítógép nem csak ruhatervezésre, de kutatásokhoz is remekül használható forrás. A Jil Sander férfiruházat kreatív főnöke művészeti oldalakat látogat, Sidney Toledano a Diortól pedig pár óra alatt annyi kutatást végez a neten, amit egy könyvtárban két hét alatt tudna.
Christopher Bailey, a Burberry tervezője megfogalmazta azt, amire szinte mindenki gondol: az internet segít a jelenkor világával és kultúrájával megismerkedni, ami a naponta változó trendek és nemzetközi divat világában elengedhetetlennek tűnik. A Christian Dior és Yves Saint Laurent igazgatói egyetértenek vele, akárcsak a jóval idősebb korosztályt képviselő Giorgio Armani és Ralph Lauren is.

Mégis, a Salvatore Ferragamo feje szerint a divatvilág a kézzel fogható termékekről szól, ezért a tradicionális toll-papír megoldás mindig sokkal elfogadhatóbb marad a tervezők számára, mint a grafikus szerkesztőprogramok.

Ajánljuk még:
h3. A Vanity online piactere


Lagerfeld szemüvegén át látni a világot

Frissítve: 2008. jan. 30., 13:00 | Megtekintve: 1991

Karl Lagerfeld igen színes, meghatározó egyéniség, bár a védjegyévé vált fekete-fehér megjelenése másról árulkodik. Több, mostanában boltokba kerülő kollekcióit saját személyisége hívta életre.

Karl Lagerfeld külseje évtizedek óta eltéveszthetetlen: hófehér lófarok, fekete napszemüveg, sötét öltöny fehér inggel. Ez az egyszerű és klasszikus színösszeállítás képezi új szemüveg kollekciójának középpontját is, aminek megalkotásában a Marchon Eyewear segítségét kérte. Lagerfeld, aki a Chanel és Fendi kreatív igazgatója, saját életével és megjelenésével adott ötleteket a Marchon designereinek, akik elő is álltak néhány merész formájú, fekete-fehér új modellel.

„Karl különleges személyiség, és esetünkben nem csupán egy látásmódot, hanem a divatvilág legismertebb alakjának egyéniségét kellett visszaadnunk. Ő pedig otthon van a divat, zene, fotózás terén is, így azt sem tudtuk, hogyan fogjunk neki” mondta Giancarla Agnoli, a Marchon tervezőgárdájának vezetője, akiket Christian Roth és Eric Domege designerek is segítettek. A napszemüveg kollekciót 2008 első hónapjaira ígérték, a többi keret megjelenését pedig áprilisra várhatjuk.

Ráadásul az utóbbi idők legtöbb sztárok által inspirált illatát legyártó kozmetikai cég, a Coty is rengeteg elfoglaltságot ad mostanában Lagerfeldnek, hiszen nemrég aláírtak egy egész parfümkollekcióra szóló szerződést.
„Karl Lagerfeld a modern divat elsőszámú és legismertebb alakja. Az elkövetkező generációk is ismerni és imádni fogják őt, és mindazt, amit alkotott” a Coty vezérigazgatója így áradozott sajtóközleményében a tervezőről.

Ajánljuk még:
h3. Szemüveg kollekciók a piactéren

Lagerfeld márkát árusító üzletek


Lagerfeld dühös a nagyobb méretek miatt

Frissítve: 2007. dec. 14., 11:09 | Megtekintve: 2338

Egy életre megsértődött Karl Lagerfeld! Szerinte, túl nagy méretben és túl keveset gyártott legutóbbi kollekciójából a H&M.

Bár a 2007-es téli, H&M számára tervezett kollekciója hatalmas sikert aratott, Lagerfeld mégis megesküdött, soha többé nem áll szóba az áruházlánc igazgatóival.

A német divattervező legenda szerette volna, ha az exkluzív bemutatótermekhez képest túl vékony pénztárcával rendelkező rajongók is vásárolhatnak néhányat az általa tervezett modellek közül. Ám az áruház csak csalódást okozott a reménykedő vásárlóknak, ráadásul még a tekintélyes tervező kéréseit sem tartották tiszteletben.

Karl Lagerfeld így nyilatkozott: „Élveztem a közös munkát a H&M embereivel, ők is sokat hozzátettek a kollekció sikeréhez, de a stockholmi főnökök érthetetlen lépései mindent a feje tetejére állítottak. Először is, túl kevés darabot gyártottak az egyes modellekből, így rengeteg csalódott ember maradt üres kézzel, ami főleg az európaiakkal szemben volt tisztességtelen húzás. Ráadásul a ruháimat végül nagyobb méretekben is legyártották, pedig én eredetileg karcsú embereknek terveztem őket. Próbáltam tenni valamit a divat-sznobizmus ellen, erre a H&M éppen ezt szította tovább.”

Nézd meg a kollekciót népszerűsítő reklámot is:
p=. ====

Ajánljuk még:
h3. H&M kollekciók a piactéren