Mango trendtipp blog

Maxiruha nélkül nincs nyár!

Frissítve: 2009. ápr. 28., 17:08 | Megtekintve: 11919

Megmutatjuk a Mango aktuális kollekciójának trendi maxiruháit. Itt minden ízléshez és alkalomra találsz egy jó darabot!

A Mango aktuális tavaszi-nyári kollekciójában rengeteg hosszú nyári darab közül válogathatunk. Strandra, buliba, fesztiválra, visszafogottabb öltözéket kívánó eseményre, városnéző sétához vagy a mindennapokra is jól jön egy-egy trendi maxiruha. Aszimmetrikus, pánt nélküli, csíkos, virágmintás, színes, egyszerű, átlátszó, réteges anyagú, extravagáns, romantikus – amit a Mango üzletekben nem találsz meg, az valószínűleg nem is létezik. Kellemes próbálgatást – maxiruhát fel!

Nézd meg a Mango kollekciót a divatkatalógusban vagy keresd ki a hozzád legközelebb eső Mango boltot az üzletlistából.



Szandál trendek nyárra

Frissítve: 2008. jún. 11., 15:13 | Megtekintve: 16977

Felkavarta az idei divatot a gladiátor szandál megjelenése, de azon kívül is rengeteg trendi és csinos stílus között válogathatunk.

Az idei év legnagyobb újdonsága és trendje a gladiátor szandál. A Promod nyári kollekciójának darabja a klasszikus formát képviseli, lábfejet és bokát átölelő szíjakkal, sötét színű bőrből. A gladiátor divatot kedvelő, de nőiesebb stílust preferáló hölgyek számára a Burberry egy magas sarkú verziót is kínál, az elegánsan extravagáns estékre pedig beszerezhetünk egy ezüst színű, szuper-magas “szárú” szandált is az Urban Outfitters-től.

A másik sláger stílus a v-alakú, lábujjak közé ékelt pánt vagy flip-flop. Sportos divatőrültek számára a mindennapos rohangáláshoz ajánljuk ezt a Puma féle thong szandált. Strandra vagy nyaraláshoz inkább a második, könnyen száradó, csinos Etam darab felel meg. A színes, bohókás nyári összeállításokhoz ideális választás egy ehhez az Anita Singh által tervezett, gyöngyös, égszínkék flip-flophoz hasonló darab.

A magas sarok sosem megy ki a divatból. Nyári napokra Liz Hurley a Mango kollekciója számára egy parafa talpú szandált tervezett. A klasszikusan nőies, lyukas orrú formának a középső DKNY platform szandál szexis kisugárzást kölcsönöz. Aki pedig kénytelen visszafogott eleganciával, üzleties stílusban öltözködni, annak sem kell a meleg miatt aggódnia a harmadik Ferré szandállal.

A lapos sarkak és divatos metálszínek kedvelőit célozza meg ez a bronz színű, fonott pántos, fiatalos Pimkie lábbeli. Szintén a kényelem jegyében született a rövidnadrágtól kezdve a maxiruháig bármihez viselhető, még a legmelegebb napokon is tökéletes, fekete Gap papucs-szandál. Ha pedig a mindennapos rohangáláshoz megfelelő, mégis trendi darabra vágyunk, a Mango strasszokkal kirakott, gladiátor stílust idéző, mégis lapos sarkú és kényelmes szandálját kell választanunk.

Ajánljuk még:
h3. Szandálok a piactéren


Farmert mindenkinek!

Frissítve: 2008. ápr. 24., 14:04 | Megtekintve: 12362

2008-ban már minden testalkathoz és ízlésvilághoz találhatunk egy tökéletesen passzoló színű, stílusú és szabású farmert.

Skinny

Kinek ajánlott? A test vonalait tökéletesen követő, szűk skinny kifejezetten a magas, nyúlánk testalkatra lett kitalálva.

Mivel trendi? Rikító színű magassarkúval és mellénnyel kiegészítve buliba, egy egyszerű, lapos talpú cipővel pedig akár munkába is viselheted.

Ezek a Cheap Monday és Baby Phat skinny farmerek a legújabb darabok közt találhatók meg a piactéren.

Bő szárú vagy trapéz

Kinek ajánlott? Mivel a térd felett szűkülő szabás optikailag megnyújtja a lábakat, ezért főleg a nőies idomokkal rendelkező lányokon mutat jól.

Mivel trendi? Magas talpú cipőkkel, fodros blúzzal vagy bármilyen retro mintás darabbal.

Illusztrációként választottunk egy-egy trapéz farmert a Mango és a Promod tavaszi-nyári kollekciójából.

Egyenes szárú

Kinek ajánlott? A klasszikus, régóta ismert és szeretett, egyenes szabású farmer bármilyen testalkathoz tökéletesen illik.

Mivel trendi? Az élénk színű farmer az idei év slágere, de a klasszikus kék bármilyen nőies felsővel és sötét topánnal tökéletes.

A képen egy szürke Baby Phat és egy klasszikus S.Oliver darab látható.

Rövid farmer

Kinek ajánlott? A szuper szűk farmer sort inkább a magas lányoknak ajánlott, de egy térd felett levágott farmert magasított sarkú szandállal akár alacsonyabbak is bátran viselhetnek.

Mivel trendi? Egy finom mintás blúzzal komolyabbá teheted megjelenésedet, a feminin hatás érdekében pedig viselj hozzá csinos szandált vagy magassarkút.

Képünkön a Mango női bermudája látható, mellette pedig egy extra rövid farmer sort a H&M-től.

Ajánljuk még:
h3. Farmerek a piactéren



Idén is hódít a ballonkabát

Frissítve: 2008. ápr. 18., 15:51 | Megtekintve: 24497

Minden oldalról körbejártuk az aktuális divat egyik legnagyobb slágerét, a ballonkabátot.

Praktikus és időtálló katonai esőkabátként kezdte, majd Humphrey Bogart és a Casablanca hatására státusszimbólummá vált. Hódítása máig sem ért véget, az utóbbi években a divatvilág időről-időre újrateremti, a modern igényekhez szabja. Ma már férfiak és nők egyaránt bátran viselhetik, a klasszikus hosszú, bézs-szürke változat mellett pedig számtalan új típus között válogathatunk.

A klasszikus szabás és szín kombinációja egy örök kedvenc, és a ballonkabát ilyen formában már rég elmaradhatatlan eleme az esős tavaszi napok öltözékének. A 2008-as H&M kollekciókban ugyanúgy megtalálható, mint a Promod kínálatában, vagy a Burberry üzletek polcain.

Ha szeretnél eltérni a régi, jellegzetes szabástól, akkor talán egy rövid, nőies modellt fogsz választani. Viselőjének a derékon meghúzott öv hangsúlyozottan nőies formát ad, akár egy törtfehér Esprit, szürke H&M vagy barna Guess darabról legyen is szó.

Bár a ballonvászon tökéletesen kizárja az esőt és hatásosan véd a hidegtől, de a divat kedvéért talán kipróbálnál más anyagból készült darabokat is. Marc Jacobs fényes, piros műbőrből, a Mexx pedig 100% poliészterből készített nőiesen modern ballonkabátot. Michael Kors mindig a luxus felé tör, így – merészen egyedülálló módon – selyemből varrta meg saját verzióját.

Természetesen a ’70-es évek divatjára épülő kollekciók világában élénk színek nélkül egyetlen régi klasszikus sem úszhatja meg. A Mango a vörös, kétsoros gombolású kabátokat kedveli, a Donna Karan NY-nál a pinkre esküsznek, a Burberry pedig a citromsárgát találja a legalkalmasabbnak arra, hogy még egy egyszerű ballonkabátban is kitűnj a tömegből. Bármilyen színű vagy anyagú ballonkabátot válassz is végül, idén kiemelten fontosak a feminin vonások, az aprólékosan kidolgozott részletek és a tökéletes összhatás.

Ajánljuk még:
h3. Tavaszi kabátok a piactéren


Friss tavaszi ékszerkínálat

Frissítve: 2008. ápr. 14., 18:47 | Megtekintve: 4946

Csemegéztünk 2008 tavaszának vidám és frissítő ékszerkínálatából.

A tavasz eklektikus ékszertrendjében a fényezett kövek, kristályok és színes berakások mellett remekül megfér egy cserzett bőrszíj, színpompás műanyag, könnyed kerámia vagy selyem masni díszítés is. Lehet sötét és rusztikus vagy vakítóan csillogó, az ezüst idén szintén jó választás. A lényeg az aprólékosan kidolgozott, letaglózóan nőies hatás és a frissítő tavaszi fuvallat.

A Guess a tőle megszokott, hétköznapi csillogást pártolja most tavasszal is, a Promod pedig színes és tüzes, nőiesen bohém karikákkal hódít. Említésre méltó még ez a kézzel festett, türkiz zománc darab Raquel Moreno spanyol tervező legújabb munkái közül.

A Marks & Spencer új, olasz kifutók által inspirált Per Una kollekciójának éke ez a finoman kidolgozott, gyémánt-utánzat medálos lánc. A Mango Lola C fantázianevű modellje a Vanity piactéren is megtalálható, Carme Anglada pedig bőrből és gyöngyökből annyi vörös csodát alkot, hogy választani sem lehet közülük.

A tavaszi trend megengedi, hogy az eltérő stílusok között is nyugodtan válogass, akár egy játékos és mégis elegáns Mango karlánc, akár a kézzel festett, fából készült Laga karkötők tetszenek – sőt, még a Pimkie-nél kapható egyszerű, színes műanyag karikák is divatosak 2008 tavaszán.

Ajánljuk még:
h3. Ékszerek a piactéren


5 divatos választás tavaszra

Frissítve: 2008. ápr. 8., 12:55 | Megtekintve: 14370

A Vanity a 2008-as tavaszi-nyári divat trendi darabjai közt szemezgetett.

Nincs divattervező, akinek a 2008 tavaszi kollekciójában ne kaptak volna helyet a retro stílusú, geometrikus és kontrasztos minták. Akár élénk színekben játszik, akár a sötétebb palettából áll össze, a retro mintázatú ruhák idén is menetrendszerűen visszalopták magukat a köztudatba, ahogy ezt a Baby Phat és a Pimkie is észrevette.

A szafari stílusról senki nem tudja, hogyan került ismét a figyelem középpontjába, de a meleg idővel együtt bukkant fel idén tavasszal a pret-a-porter bemutatókon. Öves dzsekik, khaki szín és terepminta lesz a városi vadászok kötelező egyenruhája, nem feltétlenül a képen látható S.Oliver dzseki és Mango sort összeállításban.

Szinte törvényszerű, hogy a neonszínekben pompázó, kirívóan tarka irányzatokkal egyidőben néhány visszafogottabb, klasszikus stílust képviselő darab is divatba jön, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének és életvitelének megfelelőt az aktuális viseletek között. Idén a vakítóan fehér blúzok hódítanak, csipkés mintával vagy szegéllyel díszítve, mint pl. ezek a Guess és Etam darabok.

Az évszak legfontosabb divatkelléke mindenképpen egy káprázatosan színes ruhatár, most tavasszal nyugodtan elővehetjük a rikító pink blúzt, fűzöld szoknyát vagy citromsárga kiegészítőket a szekrény mélyéről. Minél tarka-barkább és harsányabb egy darab, annál jobban illene az új kollekciókhoz! Biztos befér a ruhatáradba ez a David Jones táska vagy Guess farmer is.

A trendi összhatás elérése érdekében 2008-ban a lapos sarkak, az egyszerű sport- és balerina cipők felé kell fordulnunk, persze egy kis csavarral. A színpompás, vidám stílus a lábbeliknél is érvényesül, az élénk vagy mintákkal díszített cipők minden tavaszi kollekcióban a legfontosabb helyet kapták, az Adidasnál és Pimkienél is.

Ajánljuk még:
h3. A Vanity piactér teljes kínálata


Sapka nélkül vagy sapkában?

Frissítve: 2007. nov. 20., 03:40 | Megtekintve: 3191

Te melyik táborba tartozol? Inkább felhúzod a meleg sapkát és búcsút mondasz a frizurádnak, vagy tűröd a hideget és szuper hajjal pompázol?

Elég korán érkezett idén novemberben a hideg idő, és ha ez így marad, akkor egyre inkább arra kényszerülünk – hogy sajna vagy nem sajna – valami meleget húzzunk a fejünkre.

Nos ha már hideg és sapka, akkor legalább valami trendibb, jópofa darab legyen, amit élvezettel csapunk a fejünkre egy laza mozdulattal, tudomásul véve, hogy később a levételekor a hajunk össze-vissza áll. Ez van. Néha nyom, kényelmetlen, nyomot hagy a homlokunkon, de azért ha tetszik, álljuk a sarat. Van akinek annyira jól tud állni bármilyen fazonú sapka, és van akinek sehogy sem jön össze(tuti hogy ők vannak többen), nos nekik szeretnék egy-két tanáccsal szolgálni.

 

Nem csak a fazonon múlik, hanem azon is, hogy hogyan helyezzük fel! Akinek pl. picit széles az arca, az ezeket a kötött sildes vagy svájci jellegű sapkákat próbálja meg lehetőleg nem egyenesen a fejébe húzni, hanem megdöntve oldalra, az mindig bejön, a megfelelő dőlési szöget ki kell a tükörben kísérletezni. Az is keskenyíti az arcot optikailag, ha a hajad csak az egyik oldalon lóg ki a sapka alól vagy féloldalasra van copfozva. Van mondjuk olyan sapka, ami viszont úgy mutat jól, ha nyílegyenesen és jó mélyen a fejedbe húzod, ezek azok a military jellegű “Lenin” sapkák, de most inkább a szövet, vagy kötött barett sapkák a menők, amiket Penélope Cruz is előszeretettel visel.

Mutatok is a téli “Designed by Penélope Cruiz for MNG” kollekcióból egy pár tényleg nagyon jó darabot, melyeket megtalálhatsz a piactéren, a kiegészítők között is.

 

Egy biztos: egy nagyon jó tulajdonsága azért mindenen felül van a sapkának, ha nem volt időd hajat mosni, akkor szinte kötelező és hálás darab.

Ajánljuk még:
h3. Sapkák a piactéren