Esküvő blog

Daalarna Flower fashion show 2016

Frissítve: 2016. febr. 29., 14:15 | Megtekintve: 141590

Idén is izgatottan vártuk a Daalarna új kollekciójának bemutatóját,akik évről évre elkápráztatnak minket csodálatos ruháikkal...Mi a titkuk? Nincsenek habcsók, giccses ruhák, csak elegancia, könnyedség, ízig-vérig nőiesség!

  1. február 26-án este voltunk hivatalosak a Daalarna spring kollekciójának bemutatójára, melyet a Millenáris épületében tartottak. Monumentális, letisztult díszlet adott rangot az eseménynek, nem maradt el a szokásos hatalmas zsinórfüggöny sem, virágos motívumok, hisz az idei tavaszi kollekció a Flower nevet képviseli.

Első körben gyönyörű, színes, uszályos ruhák nyitották a showt, napsárga, fűzöld, pink színekkel. Ezeknél a szetteknél érdekes, hogy nagyon sok kétrészes ruha volt, a hosszú, terjedelmes szoknyákat, rövid, alig hasat takaró felsőrészek egészítették ki. Aztán pasztell színekkel és csodaszép virágos selymekkel folytatódott az est, ezek szemet gyönyörködtető látványt nyújtottak, igazi tavasztündérek voltak a modellek. A sminkek és hajak csak fokozták a látványt, pink szemhéjak szerepeltek strasszokkal, természetes hatású műszempillákkal, nude rúzzsal, a hajak pedig laza, már-már picit kócos hatást keltettek, mintha csak a lágy szellő fújta volna picit meg őket. A virágos selyem ruhák némelyike óriási masnival kötődött a nyakban, ami egészen ellenállhatatlanná tette a ruhákat.

Az est utolsó fénypontjaként következtek az esküvői ruhák, gyönyörű hátmegoldások, hátkivágások, csipkecsodák, tengerparti és klasszikus esküvői ruhák, a Daalarna igen nehéz helyzetbe hozta a menyasszonyokat, mert nem lesz könnyű esküvői ruhát választaniuk, a kínálat mesés.

A show végén a modellek virágesőben sétáltak végig a kifutón, ami katartikus látványt nyújtott és méltóképpen zárta az idei tavaszi Daalarna bemutatót. Gratulálunk!



Megjelent Makány Márta könyve, az Esküvő

Frissítve: 2011. jan. 19., 08:00 | Megtekintve: 2842

Megjelent Makány Márta csodálatos, Esküvő című könyve, aminek mi is ott voltunk a bemutatóján. A tervezőnő a menyasszonyok és ruhák lelkéről, tortákról és saját esküvőjéről is mesélt.

Lélegzetelállító tortaköltemények között beszélgetett Makány Márta a sajtó képviselőivel az impozáns Rózsadomb Étteremben. Nemrég megjelent könyvében változatos esküvői ruhaköltemények és érdekes történetek várják, hogy a házasodni készülő és szépséget szerető rajongók egyaránt felfedezzék maguknak.

Olvass tovább »


Esküvő 2010: Menyasszonyi ruha trendek

Frissítve: 2010. máj. 25., 11:34 | Megtekintve: 11105

Már javában benne járunk az esküvői szezonban, de sokan még csak most tervezgetik, milyen ruhában járuljanak az oltár elé a nagy napon. Segítünk eligazodni az esküvői trendekben.

Bár egy esküvőn minden részlet számít, a legfontosabb mégis a menyasszony ruhája. Milyen színű, szabású és stílusú ruhát válasszon az, aki a 2010-es trendeknek nem csak a hétköznapokban, de élete egyik legfontosabb napján is meg szeretne felelni?

Olvass tovább »



Esküvői trend 2009 - menyasszonyi ruhák

Frissítve: 2009. jún. 24., 14:47 | Megtekintve: 12295

Sellő, királynő vagy tradicionális menyasszony? Vessünk egy pillantást a designerek által a 2009-es szezonra megálmodott esküvői kollekciók trendjeire!

Az esküvő elsődleges eleme a menyasszonyi ruha, ami megadja az egész esemény alaphangulatát. Saját esküvőd legfontosabb szereplőjeként muszáj tündökölnöd, és persze a legtöbb nő az oltár előtt is követni akarja az aktuális trendeket.

Klasszikus elegancia: gyöngyökkel hímzett Elie Saab modell; ragyogó fehér Valentino uszállyal.

A fehér az örök kedvenc

A klasszikus fehér minden árnyalata idén is a fő kedvenc marad, míg az utóbbi évek másik favoritja, a csokoládébarna lassan eltűnik a trendek toplistájáról. Idén a visszafogott pasztell árnyalatok, a szürke, a pezsgőszín, a halványzöld is sok esküvőn feltűnik majd. Szokatlan adalék a szilvakék és lila, ami több tervezőháznál is megjelent idén. A színválasztásnál természetesen a fő szempont, hogy az ara egyéb kiegészítőivel, bőr- és hajszínével is harmonizáljon.

Aprólékos részletek: Gyöngyös, trendi v-kivágású Melissa Sweet modell; csodásan hímzett Monique Lhuillier hosszú fátyollal.

Tradicionális és klasszikus fazon

2009-ben újdonság a v-nyakkivágású modellek divatja, és az általános trendekkel összhangban megjelent a tervezők esküvői kollekcióiban egy-két félvállas darab is, de az abszolút befutó a pánt nélküli felsőrész. A szoknyarész esetében bármi jöhet: nagyon rövid, hosszú, uszályos, fodros vagy akár térdben szűkített, ami különleges “sellő” formát ad a ruhának. Az esküvői trendben idén felkapott sellő fazon nem csak elegánsan szokatlan, de szinte bármilyen alkaton jól mutat.

Két “sellőruha” Vera Wang-tól: egy trendi lila és egy rafináltan húzott anyagú fodrokkal.

Gyöngyök, hímzés minden mennyiségben

Ahány ruha, annyiféle felhasznált anyag kerülhet a menyasszonyra, de érdemes felpróbálni a most nagyon trendi, gyöngyökkel és berakásokkal díszített darabokat. A kristályokkal és csillogó részletekkel telerakott ruhák még akkor is modernnek és egzotikusnak hatnak, ha szabásuk klasszikusan egyszerű. A részben vagy teljes egészében aprólékos hímzéssel díszített modellek szintén minden kollekcióban feltűnnek, így ezeket is érdemes felpróbálnod, ha idén készülsz az oltár elé állni.

Hamupipőke esküvője: a DaVinci divatház mesébe illő alkotása és egy hasonló, gyöngyház rózsaszín Winnie Couture modell.