Ruha blog

A Boden elnézést kér, miután a vásárlók gender sztereotípiák miatt kritizálták

Frissítve: 2019. febr. 4., 17:35 | Megtekintve: új

A ruházati kiskereskedő Bodent elárasztották a kritikák gyerekruha katalógusa miatt, miután olyan állításokkal hirdette gyerekruháit, mint kislányoknak a "töltsd meg a zsebeid virágokkal", fiúknak pedig a "kezdj minden kalandot biciklivel".

A korántsem gender semleges állításokat egy kétgyermekes családapa vette észre, miután kézhez kapta a legújabb katalógust.

Miután átlapozta a katalógust, olyan szövegeket talált minthogy a fiúk "kis bajkeverők" és olyan ruhákra van szülségük, amelyek "bírják a kalandokat".

Lányoknál viszont, hogy "új ruhákra van szükségük" és "töltsék meg zsebeiket és gardróbjukat virágokkal".

A tweet azóta hatalmas nyilvánosságot kapott, több mint 2000 like-kal fejezték ki szimpátiájukat a hasonlóan gondolkodók és dühös komment áradattal támadták a céget a nemi sztereotípiák miatt (copii).

Valaki azt kommentelte be, hogy az ő fia imádja a virágokat, viszont fél a bicikliktől.

Más pedig azt írta, rengeteg gyerekruhát vett náluk, de ez teljesen kiakasztotta.



Zsebes ruhában látták Meghan Marklet

Frissítve: 2018. szept. 3., 16:45 | Megtekintve: 10584

Meghan Markle július 26-án nagy meglepetésre megjelent a Senteable Polo Kupán férjével Harry herceggel.

Ezen alkalomból farmer midiruhát viselt Carolina Herrera kollekciójából, V-nyakkal és széles övvel. Kiegészítőként J.Crew Raftan clutch táskát, fehér Aquazzura Deneuve pumps cipőt (amelyből rendelkezik már feketével is), divatos fülbevalókat, túlméretes napszemüveget viselt. Iszonyúan stílusosan nézett ki ebben az összeállításban.

Azonban egy apró, de fontos részlet határozta meg az összhatást: mély zsebek. Mint minden divat imádó nő tudja, csinos ruhát találni normális zsebekkel szinte egyenlő a lehetetlennel, pedig funkcionálisan sokat jelenthet. Nézd meg te is milyen zsebes ruhákat találsz a moda fashion divat kereső oldalán.

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy Meghan Carolina Herrera kreációjában mutatkozik. Júniusban már elcsíptük egy pink vállnélküli ruhában.


Őszi ruha trend - hűvösben is nőiesen

Frissítve: 2010. okt. 20., 05:01 | Megtekintve: 10585

Még van pár hetünk, mielőtt bejön a téli zimankó, és kénytelenek leszünk a vastag nadrágokat, hóálló kabátokat előhúzni a szekrényből.

Íme néhány ismerős márka ruhakínálata a hűvös, de még nem jéghideg szezonra – természetesen vastag harisnya, kabát, és esetleg egy csizma elkél ezek mellé a csinos darabok mellé.

Olvass tovább »



Ruhakörkép őszre: felejtsd el a maxiruhát!

Frissítve: 2010. aug. 25., 05:00 | Megtekintve: 4330

Rövid ruha harisnyával, sállal, bokacsizmával - ez lesz az idei ősz nyerő összeállítása. Összeszedtük a legnépszerűbb márkák friss kollekcióinak legjobb ruháit.

Reméljük, idén lesz egy langyos átmenet a forróságból a téli mínuszok világába, különben nem tudjuk majd viselni az ősz legszexisebb összeállítását, a rövid ruhát harisnyával. Ezek a csodás őszi darabok a friss trend színeiben és mintáiban pompáznak.

Nézd meg őket és meríts ihletet belőlük!

Olvass tovább »


Bevállalnád? LEGO kockás pólóruha

Frissítve: 2010. máj. 31., 05:00 | Megtekintve: 3953

A Geek Style rovatból eddig kimaradtak a LEGO-ból készült ékszerek és apróságok, de ezt most bőven bepótoljuk egy elképesztő darabbal.

A Legózás élményét minden gyerek megtapasztalja, a fogékonyabbakat pedig egész életükben elkíséri a kis építőkockák iránti imádat. Ha ez még a divattervezés szenvedélyével is párosul, akkor születik meg az alábbi ruha.

Olvass tovább »