Modart blog

Programajánló: Divat és design magyar reménységektől

Frissítve: 2011. okt. 19., 12:41 | Megtekintve: 1781

A Visart és a Modart közös kiállításán 2 év legjobb divattervezői és innovatív design munkáit láthatjuk a Francia intézetben.

A budapesti Francia Intézet galériájában rendezett kiállítás a Visart Művészeti Akadémia és a Modart Művészeti és Divatiskola végzett hallgatóinak munkáiból egy válogatás. Az elmúlt két év legjobb divattervező és vizuális kommunikációs diplomamunkáiból válogattak, és a két intézmény jelenlegi hallgatói is bemutatnak különböző iskolai projekteket.

Olvass tovább »



Fiatal tehetségek: Modart diplomabemutató

Frissítve: 2011. jún. 27., 17:21 | Megtekintve: 2522

A Modart Művészeti és Divatiskola végzős tervezői idén is bemutatták tehetségüket és egyedi víziójukat, egy-egy saját kollekcióba öntve. A 2011-es bemutatónak most a Merlin Színház adott helyet.

A diplomamunkákhoz egy 1785 körül készült fűző szolgált mintaként: bézs coutil egybeszabott pánttal, elől fűzős megoldással, kézzel körülvarrt lyukakkal, halcsontmerevítéssel. A tervezőnövendékek fotó alapján dolgoztak, az azon látható fűző tökéletes mását kellett elkészíteniük. Az egyetlen plusz, amit hozzátehettek: valamilyen applikáció a míder felületén, például hímzés, horgolás vagy steppelés. A feladat megvalósításához öregítéssel fakított régi konyharuhát és abroszt használhattak.
 
A végzősöknek saját kollekciójuk megvalósítása mellett egy nyári öltözetet is kellett tervezniük az 50-es évek hangulatában, Vivienne Westwood anyagpárosításainak mintájára, várandós kismamáknak!

Olvass tovább »


Ez nem illúzió - legyél divattervező!

Frissítve: 2009. okt. 25., 10:00 | Megtekintve: 2292

Divattervezői pályázatot hirdet a Modart "Illúzió" címmel: mutasd meg a tehetségedet, nyerj párizsi utat és legyél elismert tervező!

A MODART Művészeti és Divatiskola valamint partneriskolája, a párizsi Mod’Art International nyilvános
pályázatot hirdet „ILLÚZIÓ” címmel. Olyan ruha/öltözék terveket várnak, amelyek megfelelnek a pályázat témájának, az aktuális trendnek, a hordhatóság kívánalmainak és a francia stílusnak.

Olvass tovább »