Interjú blog

"Nem volt stílusom a főiskola alatt" - interjú a Puma tervezőjével

Frissítve: 2013. okt. 8., 08:17 | Megtekintve: 123004

A “Next Starts Now” kollekció kapcsán a PUMA új sorozattal jelentkezik, amelyben bemutatja a feltörekvő tervezőket, akiknek az aktuális kollekciót köszönhetjük. Elsőként Sophia Chang tervezőt ismerhetjük meg!

Chang Puma kollekciójára főleg a nagyvárosi hangulat, a hip-hop és R&B kultúra volt hatással. Los Angeles és New York utcáiról merített ihletet, a kollekcióra jellemző, hogy rendkívül színes és vad.

„Számomra ez a lehetőség arról szól, hogy megmutassam a nőknek is lehet saját, erős és vad stílusuk” – mondja Chang. - „A PUMA női lifestyle cipőkollekciója olyan ragyogó és vadóc, mint a nők többsége. Azt akartam, hogy a kollekció darabjaira átragadjon ez az érzés és a nők magukénak érezhessék.”

Olvass tovább »



Ciki a panelmohikán a HairClub szerint

Frissítve: 2011. ápr. 26., 19:07 | Megtekintve: 5320

Izgalmas interjú a Hairclub két celeb-fodrászával, Snoopy-val és Gepárddal, akik 2011 legjobb és legcikibb hajviseletei mellett önmagukról és a Budapest Essential Looksról is elárulnak pár érdekességet.

Tüzes Tamás (Snoopy) és Herczeg Csaba (Gepárd) kreatív zsenije áll a HairClub elnevezésű fodrász szalon mögött, mely 1998-as indulása óta mára hazánk leghíresebb és elismertebb nevei közé jutott. Nekik tettünk fel pár kérdést az aktuális hajdivatról és saját magukról.

Olvass tovább »


Rihanna az áprilisi Vogue címlapján

Frissítve: 2011. márc. 17., 06:00 | Megtekintve: 2503

Végre Rihanna is bekerült azon hírességek táborába, akik a világ legelismertebb divatmagazinjának címlapján pózolhatnak. Az áprilisban megjelenő anyag nemcsak egy gyönyörű fotósorozatot tartalmaz, hanem egy őszinte, érdekes interjút is.

A 2009-es botrány után végre a barbadosi énekesnő és a Vogue együttműködése létrejöhetett. Két évvel ezelőtt a világsajtót bejárták a róla készült meztelen képek, így a magazin lemondta a további közös munkát. Sokat váratott magára a címlap, de megérte, hiszen egy teljesen új oldaláról ismerhetjük meg Rihannát a vele készült interjú során. Mesél apjával való fájdalmas és viharos kapcsolatáról és testéhez való viszonyáról.

A címlap

Olvass tovább »



A retro nem volt cél...

Frissítve: 2010. dec. 3., 06:00 | Megtekintve: 2292

Interjú Belicza Beával, a nyolcvanas évek ikonikus szabadidőruháit újrateremtő Seme Original Kft. munkatársával a Méta és Senior márkák újraindítása kapcsán.

Időtálló értékek, minőségi termékek, egyedi tervezésű, tökéletesen kivitelezett, hordható, magyar szabadidőruhák – néhány alapelv, amelyek mentén nemrég újraéledt a Senior® és a Méta® szabadidő-ruházat. A Tisza cipő megjelenése után nem sokkal, Magyarországon újabb hazai ’cuccokban nyomulhatnak’ underground-erek.

Olvass tovább »


A divatblogger is írónak számít?

Frissítve: 2010. márc. 10., 08:03 | Megtekintve: 2259

A kérdést divatmagazinok szerkesztőinek tette fel a Swide riportere a Divathéten. A válaszok meglepőek, de sokat elárulnak a nyomtatott sajtó és a blogok közös jövőjéről. Ha divatblogger vagy, feltétlen várjuk a véleményedet!

A new yorki Divathét remek alkalom volt a kérdés felvetésére, hiszen mindkét érintett oldal képviseltette magát. Vajon a divatblogok és a nyomtatott divatmagazinok szerkesztői ugyanannyit érnek? A szakma fontos képviselői válaszolnak erre a Swide videójában.

Olvass tovább »


"Ki hordaná egy ruha csak jobb vagy bal felét?"

Frissítve: 2009. nov. 20., 09:00 | Megtekintve: 2184

A SZIDONIA SZEP divatház tervezője, Szép Szidónia mesél nekünk önmagáról, alkotásairól és arról, hogyan épül bele a mindennapok gondolatvilága ruháinak lelkébe.

Szép Szidónia egy nemzetközileg is elismert magyar designer márka tervezője – most inspirációról, árnyjátékokról, féloldalas ruhákról és a jövő évben várható darabokról mesél nekünk.

Olvass tovább »


"Mindig a piros a kedvenc"

Frissítve: 2009. okt. 21., 15:54 | Megtekintve: 4387

Ékszerek, katicák és divat - interjú Panyi Zsuzsi ékszerkészítővel, aki csodálatos alkotásaival kelti életre még a legegyszerűbb ruhaösszeállításokat is.

Panyi Zsuzsi már kisgyermekként is az üvegek közt élt, mivel édesapja saját otthonukban vezetett egy üvegipari vállalkozást. Lélegzetelállító és különleges üvegékszereit mindenkinek látnia kell – ezekről mesél most.

Olvass tovább »


Hogyan lett néhány rajzból világméretű trend?

Frissítve: 2007. dec. 7., 12:16 | Megtekintve: 3891

Szókimondó interjú Jordi Labandával, akinek illusztrációi saját stílusvilágot teremtettek - a divat és hírnév története egy őszinte művész szemével.

Az Európa szerte sikeres, 60-as éveket idéző darabok tervezője illusztrátorként komoly hírnevet tudhat magáénak, és minden jel arra utal, hogy a divatvilág szintén örömmel fogadja be alkotásait. A spanyol művész jelenleg is új kollekcióján dolgozik, mégis szakított időt arra, hogy elbeszélgessen a Fashionfromspain.com riporterével.

Illusztrátorként szereztél hírnevet, mostanában mégis a divat felé fordultál. Miért?

Nagyrészt a véletlen játéka, mivel nemrég jelenlegi partnerem, Miquelrius felvetette, hogy tervezhetnék akár egy divatkollekciót is. Azonnal leesett, hogy a következő logikus lépés a karrieremben a divat világába vezet, és így művészként is az önkifejezés egy új módját ismerhetem meg.

Rajzolóként mindig egy bizonyos korszakot idézel meg. Miért választottad pont azt?

Már gyerekkoromban is nagy hatással voltak rám az ’50-es, ’60-as évek letisztult vonalai és elegáns stílusa. Ráadásul az akkoriban végbemenő társadalmi változások határozták meg azt, amilyenekké mostanra váltunk.

Írd le a saját stílusod!

Elegáns, nőies és egy kicsit szexis. Szeretném, hogy a nők különlegesnek érezzék magukat a Labanda ruhákban.

Követed vagy kerülöd az aktuális divatirányzatot?

A legelső nekem dolgozó csapat odaadóan követte az irányzatok változásait, ami pár kollekció után kezdett nagyon nyomasztóvá válni. Én sosem követek trendeket, inkább magam vagyok a trend. Saját kútfőből is tudok elég inspirációt meríteni, és felnézek azokra, akik a saját útjukat járják.

Olvass tovább »