Retro blog

Össze nem illő, retro kombinációk: Asos és Puma együtt

Frissítve: 2014. febr. 18., 16:22 | Megtekintve: 155895

A Puma és az Asos.com izgalmas közös kollekciójának fő jellemzője az olyan anyagok, ábrák, minták használata egy-egy ruhadarabon, amiről azt gondolnánk, ütik egymást.

2014 januárjában a PUMA sport-, és lifestyle márka 12 darabból álló közös kollekcióval jelentkezik a népszerű ASOS.com on-line divatáruházzal. A kollekciót a közkedvelt ’90-es évek divatja ihlette, keverve mai modern technikákkal, mintákkal, anyagokkal.

Olvass tovább »



Tekerős cipőkkel éleszti fel a Puma a 90-es éveket

Frissítve: 2013. dec. 5., 10:01 | Megtekintve: 121167

Beyoncé Knowles húga, a szintén énekes, dalszerző és modell Solange csatlakozott a Puma tervezői csapatához, és újraálmodta a mai hölgyközönség számára a 90-es években elhíresült tekerős sportcipőt.

Solange kreatív vezetése alatt megszületett a 'GIRLS OF BLAZE DISC’ kollekció, amely modern változata az eredeti PUMA Disc Blaze cipőknek – a cipők jellegzetessége a felső részén található tekerő volt, ami a cipőfűzőt helyettesítette.

Solange és csapata négy különleges, kifejezetten női lábbelit álmodott meg a kollekció részeként, amelyeket Brazília színvilága és hangulata ihletett. Az egyedi cipők 2014 februárjától lesznek elérhetőek, először Észak-Amerikában.

Olvass tovább »


Programajánló: Gellért, a divat strandja!

Frissítve: 2012. aug. 13., 06:00 | Megtekintve: 3908

Az 1920-30-as évek strandöltözékeinek modern szemléletű, mai értelmezésű feldolgozása a témája a különleges díjátadó fashion shownak, mely a Gellért fürdő vize felett kerül megrendezésre.

Az egyedi divat show a pályaműveket mutatja be augusztus 30-án. A pályázat célja az 1920-as, 1930-as évek strandöltözékeinek feldolgozása, beemelése a hazai divatszakma iránt érdeklődő közönség látóterébe.

Olvass tovább »



A retro nem volt cél...

Frissítve: 2010. dec. 3., 06:00 | Megtekintve: 2292

Interjú Belicza Beával, a nyolcvanas évek ikonikus szabadidőruháit újrateremtő Seme Original Kft. munkatársával a Méta és Senior márkák újraindítása kapcsán.

Időtálló értékek, minőségi termékek, egyedi tervezésű, tökéletesen kivitelezett, hordható, magyar szabadidőruhák – néhány alapelv, amelyek mentén nemrég újraéledt a Senior® és a Méta® szabadidő-ruházat. A Tisza cipő megjelenése után nem sokkal, Magyarországon újabb hazai ’cuccokban nyomulhatnak’ underground-erek.

Olvass tovább »


Felvennéd? Gameboy csőtop játékos lányoknak

Frissítve: 2010. júl. 29., 05:00 | Megtekintve: 3460

Geek style rovatunkban szerepelt már több nőies és hordható darab, amik valamilyen módon kapcsolódtak a videójátékok világához. Ez a kézzel készített top minden játékos szívét megdobogtatja.

Mivel nagy sikert aratott a billentyűzet táska és a kocka pasikat meghódító ékszerválogatás is, ezért biztosra vesszük, hogy olvasóink között akadnak páran, akik szívesen hordanának egy ilyen klasszikus Nintendo Gameboy mintás topot. Te mit gondolsz?

Olvass tovább »


Hordanád? Retro SZTK keretes szemüveg

Frissítve: 2010. márc. 18., 08:29 | Megtekintve: 24963

Feltűnő és bohém, de eddig csak szűk rétegben volt trendi a vastag keretes, retro hatású szemüveg. Mostanában viszont a kifutók modelljein is kezd feltűnni. Te hordanál ilyet?

Régebben a stréberek és az osztály bohócai hordtak csak ilyet, de a geek stílus ébredésével együtt lassan mindennapos látvánnyá, szinte trenddé váltak az eltúlzottan vastag “okostojás” szemüvegek. Ez a kiegészítő tud szexis, aranyos és bohém is lenni.

Olvass tovább »


Időutazás a sikk korszakába

Frissítve: 2008. máj. 20., 22:34 | Megtekintve: 6452

A Promod igyekszik egyedi megoldásokat nyújtani a sokat próbált retro stílus esetében is. De mit csinálnak másképp, mint a konkurencia?

A Promod márkaboltok polcaira már beköltözött a retro őrület legújabb gyermeke, az 1950-es éveket idéző tavaszi-nyári kollekció.

Már fél évszázaddal ezelőtt is a napos idő legfontosabb darabja a nyári ruha volt. Ujjatlan vagy pántos, rövid vagy hosszú szoknyás, a hangsúly itt csakis a retro hangulaton, a geometriai alakzatokon, nagy méretű mintákon és apró pöttyökön van. Különösen cseles adalék a mostanában trendi neonszínek és a masnik ízléses használata.

Az ’50-es években minden viseletnek létezett sikkes változata, így egy egyszerű nadrág, térdig érő szoknya vagy akár egy bermuda is alkothatta a nőies összeállítások alapját. A Promod bő választékában halásznadrágok és elegánsabb szoknyák most egyaránt retro hatással felruházott, múltidéző viseletnek számítanak.

A kiegészítők már önmagukban meghatározzák egy összeállítás stílusát, de a hangsúlyozottan autentikus darabok megalkotásakor a tervezők nem féltek a túlzásoktól sem. Az óriási karkötők, túlméretezett napszemüvegek és masnis övek instant retro érzést garantálnak – az elengedhetetlen, fekete balerina cipő és a nyitott orrú, mintás szandál pedig már csak hab a tortán.

Ajánljuk még:
h3. Hazai Promod üzletek listája