Hazai + divatbemutató blog

Magyar divatélet a London Fashion Weeken

Frissítve: 2012. márc. 2., 10:17 | Megtekintve: 3384

A hazai sikerek folytatódnak: a Fashion Video Fesival legjobb filmeit vetítették le a közönségnek Londonban, Abodi Dora pedig bemutatta legújabb kollekcióját.

A világ legfontosabb divateseményének számító London Fashion Week tavaszi programjában kapott helyet a második Fashion Video Festival. A zsenge kora ellenére rangos seregszemlévé érett fesztivál versenyprogramjának 11 alkotása került levetítésre. Mindez a magyar Abodi Dóra 2012/13 őszi-téli ready-to-wear kollekciójának bemutatása előtt.

Olvass tovább »



Divat és segítség - Gift of Life jótékonysági divatbemutató

Frissítve: 2012. febr. 29., 16:36 | Megtekintve: 3806

Nincs nagyobb ajándék az életnél. A Gift of Life divatbemutató bevételét a határon túlról érkező szívbeteg gyermekek Országos Kardiológiai Intézetben való kezelésére fordítják a szervezők.

A jótékonysági fashion show olyan neves tervezők munkáit, legújabb kollekcióit mutatja be, mint Makány Márta, Funmilayo Deri, Tomcsányi Dóra, Szépligeti Ágnes, Innoé/Mohari Kinga és Csergő Noémi.

Olvass tovább »


Elindultak az őszi divathetek az Allee-ban!

Frissítve: 2011. okt. 10., 13:12 | Megtekintve: 2171

Zajos sikert aratott az Allee Bevásárlóközpont divatbemutató-sorozatának első előadása pénteken. Ha nem láttad, a többiről te se maradj le!

A látványos show-műsor a legújabb trendeket és stílusirányzatokat elevenítette meg a zene világán keresztül. A rock, a pop, az R&B, a diszkó, a rap, az elektro, az alternatív, a punk és a latin zene karakteres divattrendjei fergeteges kavalkádot alkotva jelentek meg a kifutón és a színpadon.

Olvass tovább »



Fiatal tehetségek: Modart diplomabemutató

Frissítve: 2011. jún. 27., 17:21 | Megtekintve: 2522

A Modart Művészeti és Divatiskola végzős tervezői idén is bemutatták tehetségüket és egyedi víziójukat, egy-egy saját kollekcióba öntve. A 2011-es bemutatónak most a Merlin Színház adott helyet.

A diplomamunkákhoz egy 1785 körül készült fűző szolgált mintaként: bézs coutil egybeszabott pánttal, elől fűzős megoldással, kézzel körülvarrt lyukakkal, halcsontmerevítéssel. A tervezőnövendékek fotó alapján dolgoztak, az azon látható fűző tökéletes mását kellett elkészíteniük. Az egyetlen plusz, amit hozzátehettek: valamilyen applikáció a míder felületén, például hímzés, horgolás vagy steppelés. A feladat megvalósításához öregítéssel fakított régi konyharuhát és abroszt használhattak.
 
A végzősöknek saját kollekciójuk megvalósítása mellett egy nyári öltözetet is kellett tervezniük az 50-es évek hangulatában, Vivienne Westwood anyagpárosításainak mintájára, várandós kismamáknak!

Olvass tovább »


Az F&F idén elhozza nekünk Párizst

Frissítve: 2011. máj. 16., 13:42 | Megtekintve: 3817

Elegancia, letisztultság, klasszikus vonalvezetés, stílusos, jól variálható darabok – ez jellemzi az F&F 2011 őszi-téli kollekcióját, amit egy nagyszabású divatshow keretében tekinthetett meg a közönség május 5-én a VAM Designban.

Az F&F designerei és stylist csapata ezúttal az elegancia, a fények és a csillogás fővárosába, Párizsba repítette a résztvevőket. A város hangulatát egyedülálló látványtechnika és hatalmas kivetítők varázsolták a színpadra, és a párizsi stílust tükrözték a kollekció egyes darabjai is.

Olvass tovább »


Az első Essential Looks divathétvégén jártunk

Frissítve: 2011. máj. 2., 13:34 | Megtekintve: 2840

Mi is ott voltunk a Budapest Essential Looks divathétvégén, ahol divatbemutatók mellett rengeteg érdekesség várta a trendre és stílusra éhes tömegeket.

A 3 napos rendezvény alatt 2000 ember látogatott el az Eiffel térre, ahol egy látványos fehér sátorban állították fel a kifutót és a standokat. Az esemény első napja a sajtónak és a meghívott vendégeknek szólt, utána viszont a programokat bárki élvezhette, aki jegyet váltott a Budapest Essential Looksra.

Olvass tovább »


Tánc, nagyváros, ingyen divatbemutatók az Allee-ban

Frissítve: 2011. ápr. 12., 06:00 | Megtekintve: 2410

Tavasz, divat, nagyvárosi élet! 2011. április 8. és 17. között gyere Te is az Allee-ba megnézni a fergeteges divatbemutatókat és nyerni egy New York-i utat!

Lélegzetelállító táncok, érzékeny profizmussal összeállított trendi öltözetek. A BIG CITY LIFE Tánc- és Divathetek rendezvénysorozat megálmodói egy nagyváros 24 órás élő, lüktető életciklusán keresztül láttatják a legújabb divattrendeket.

Olvass tovább »


Új magyar divatnapok: Budapest Essential Looks

Frissítve: 2011. ápr. 1., 10:47 | Megtekintve: 4398

Első ízben kerül megrendezésre (a Nemzetközi Divatnapok mintájára) a nagyközönség számára is elérhető trend esemény, a Budapest Essential Looks április 29-30-án. Látogasd meg te is!

A hazai divatszakma legmeghatározóbb designerei vesznek részt rajta. Abodi Dóra, Es Tu un Ange, Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Léber Barbara, Makány Márta, Mojzes Dóra, Nanushka, Nubu és a Use unused legfrissebb kollekcióit tekinthetik meg a helyszínre látogatók, a nemzetközi bemutatók mintájára felépített divatsátorban nemzetközi színvonalú fény-, hang-, és látványtechnikai háttérrel, 30 magyar modell részvételével.

Olvass tovább »


Díjazzák a szép magyar lányokat! Modellverseny 2010

Frissítve: 2010. jún. 3., 08:00 | Megtekintve: 6800

Május 29-én került megrendezésre az Angelface Supermodel Hungary a Lido Casinóban, 280 indulóval. Az egész napos versenyt közel 1000 ember látta!

Most 280 jelentkező lány közül kerültek ki a legszebbek – volt, aki 1 milliós fődíjat vitt haza, egy másik szerencsés pedig Magyarország lányait képviselheti. Nézd meg a versenyről készült képeket!

Olvass tovább »


Díjak, pletykák, divat - Fashion Awards Hungary 2010

Frissítve: 2010. máj. 29., 05:00 | Megtekintve: 3531

Május 26-án rendezték meg immár hetedik alkalommal a magyar divat Oscarjának tartott Divat Díjkiosztó Gálát. Volt nyertes, aki pesszimizmusa miatt meg sem jelent, mások pletykákat cáfoltak meg.

Az idei évben több változás is megvalósult: az év fiatal divattervezője címre ezúttal pályamunkákat kellett benyújtani, a korábbi zárt ünnepléssel ellentétben pedig a díjkiosztót követő afterpartyn és divatbemutatón bárki részt vehetett.

Olvass tovább »